Sextondel – då föll svensklagen ihop

HOCKEY

Förlust för fyra SHL-lag

Det blev en tung kväll för många svensklag i CHL.

Djurgården, Skellefteå, Färjestad och Frölunda föll alla i den första sextondelsfinalen.

Bra utgångslägen inför returen är det däremot för Växjö, HV71 och Linköping.

Någon framgångsrik kväll för de svenska lagen i Champions Hockey League blev det inte i afton. Åtminstone inte gällande de tidiga sextondelsfinalsmötena.

För Djurgårdens del fortsätter kräftgången från SHL-spelet. Efter kvällens 0–2-förlust borta mot finska Kalpa har Stockholmsklubben nu totalt fyra raka nederlag.

Laget nollades trots stark dominans mot Kalpa.

– Det är en sån period just nu. Man måste jobba fyra gånger så hårt som motståndaren för att få till ens en chans, känns det som. Karma säger att vi ska få en kasse snart men så blir det inte. Det är tufft, det är tråkigt och jobbigt mentalt, men så är det, säger Linus Johansson till Djurgårdens hemsida.

Föll efter mardrömsresa

Tung förlust i Finland blev det även för Skellefteå som efter 72 mils bussfärd till Jyväskylä föll med hela 0–4 borta mot JYP.

Även Färjestad måste vinna stort i returen för att hålla sig kvar i CHL. Borta mot tjeckiska mästarlaget Bili Tygri Liberec blev det klar förlust, 1–4.

Underläge har också regerande CHL-mästarna Frölunda försatt sig i, dock inte med samma tunga utgångsläge inför returen nästa vecka. I första mötet med vitryska Yunost Minsk blev det förlust på bortaplan med 2–3.

Andrén räddade Växjö

Bäst gick det för Växjö.

Trots stor dominans för hemmalaget Red Bull München slutade det första sextondelsmötet 1–1.

– Vi spelade bra mot ett lag med ett bra spelsystem, sa tränaren Sam Hallam i SVT och berömde sin målvakt Viktor Andrén.

– Jag måste lyfta fram målvaktsspelet. Det var fantastiskt och höll oss kvar i matchen.

Vinst för HV71 och LHC

De svenska segrarna fick vänta till de sena matcherna.

Hemma i Jönköping fick HV71 en behaglig resa mot finländska Lukko och vann med 2–0. Detta efter mål av Dylan Reese och Ted Brithén.

Samtidigt besegrade Linköping Davos på bortais efter en riktig målfest. Redan efter 1.30 hade LCH en 2–0-ledning och släppte aldrig övertaget.

Bortalaget vann till slut med 7–4.

Returmötena spelas nästa tisdag.