Linköping slog Frölunda borta

avHenrik Lundgren

HOCKEY

Succé för Olimb i comebacken

GÖTEBORG. Skadad i sex veckor, men succé direkt i återkomsten för Ken Andre Olimb.

Tack vare en skadad hand och ett missat byte.

– Det blev lite konstigt, men till slut fick vi studsarna med oss, säger norrmannen.

Foto: BILDBYRÅN

Skadad under OS-kvalet i augusti, och först i den åttonde SHL-omgången fick Ken Andre Olimb göra SHL-debut. Och det med mersmak.

Han låg bakom Linköpings viktiga 1-1-kvittering, på ett annorlunda sätt. Inför en tekning i egen zon försökte han byta, men kallades tillbaka av den assisterande domaren.

– Jag kan inte teka ännu eftersom jag behöver mer styrka i handen efter skadan. Så jag skulle byta, men det tog lite tid för mig att uppfatta det och därför ville de inte godkänna det, säger norrmannen.

Märklig situation

Väl tillbaka vid tekningscirkeln ställde han sig och diskuterade med lagkompisarna, så länge att domaren släppte pucken, utan att någon LHC-spelare stod redo vid tekningen. Frölundaspelarna var inte heller beredda, och Olimb kunde ta tag i pucken och åka över hela rinken.

– Det blev lite konstigt, Frölunda var ju inte heller redo för tekning. Men jag drog ut till hörnet, passade bakåt, och så fick vi lite studs med oss.

Gabriel Carlsson sköt direkt, Frölunda-målvakten Johan Gustafsson räddade. Men returen sköt Niclas Bergfors i mål. Olimb tekade inte under hela matchen heller, men låg bakom mycket av Linköpings offensiv.

– Men jag saknar en del i matchtempo och närkamper, det märks. Jag är inte lika bra som innan skadan. Och handen är inte så stark ännu, jag måste bygga upp styrkan i den. Men det har läkt bra och jag har inte ont, så det kommer att bli bättre och bättre för varje match.

Tröjan inte med

Succé med vinst och assist direkt i debuten, men den kunde ha dröjt ytterligare en match. När Linköping packade inför matchen upptäcktes det att Olimbs tröja nummer 40 inte fanns med.

– Det blev något strul där, de hittade inte min tröja.

Turligt nog fanns det en tröja med nummer 14 med, och dessutom utan namn på ryggen.

– Så jag tog den, det spelade ingen roll. Men nästa match ska jag ha nummer 40, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM