Förre poängkungen hoppas det lossnar

HOCKEY

Arlbrandt: ”Jag har passat bort lite för många lägen lägen”

Foto: Bildbyrån
Pär Arlbrandt.

JÖNKÖPING. Poängkung 2014, men måltorka i år.

Mot Brynäs fick Pär Arlbrandt göra säsongens andra mål – och nu hoppas han att det ska lossna.

– Jag har passat bort lite för många lägen lägen, säger Arlbrandt.

Pär Arlbrandt, 33, vann SHL:s poängliga 2013/14 då han gjorde hela 71 poäng (26+45) på 53 matcher. Den här säsongen har det dock inte lossnat för 33-åringen. Medan kedjekamraten Martin Thörnberg toppar SHL:s skytteliga stod Arlbrandt bara noterad för ett mål på sina nio första matcher.

Men mot Brynäs gjorde Arlbrandt säsongens andra mål. I andra perioden styrde han elegant in 4-2, som också blev slutresultatet.

– Jätteskönt såklart. Dels för matchens utveckling, viktigt läge, och dels personligen. Första målet i år styrde jag in via byxan. Kul att få göra ett med klubban också, säger han.

Har du grubblat mycket under måltorkan?

– Njao, lite. Klart man alltid vill göra mål, samtidigt har jag kanske en liten annan roll i den här kedjan jämfört med tidigare. Jag försöker passa lite mer eftersom vi har Sveriges hetaste målskytt i kedjan (Martin Thörnberg), och det är bättre att han tar skotten. Jag har självklart inte försökt att inte göra mål, men jag har passat bort lite för många lägen lägen. Jag hoppas det lossnar nu.

Du känner att du har passat för mycket?

– Ja, det har jag. Det här är inte första gången man är i en måltorka och då funderar man en gång extra. När du är i zonen, som Thörnberg, kommer man rätt hela tiden, säger Arlbrandt.

Klättrade i tabellen

I och med segern gick HV71 om Brynäs i tabellen och är nu uppe på fjärde plats. En stor anledning till lagets framgång är effektiviteten. Men sina 48 mål är HV71 hela SHL:s målfarligaste lag.

– Vi är ett riktigt fyrakedjorslag, där alla kan producera. Jag vet inte om jag har spelat i ett lag där alla ära ett hot. Oavsett vilka som är på isen kan det smälla. Ska man bara lita till en kedja blir det tufft till slut, säger Arlbrandt.

ARTIKELN HANDLAR OM