Johansson vann rond ett

avHenrik Lundgren

Publicerad:

61 skott – ett mål: ”Vi testar honom inte ordentligt”

Foto: TT
Lasse Johansson höll nollan i semifinal ett.

GÖTEBORG. 61 skott, men bara ett mål.

Frölunda-Luleå var målvakternas match.

– Det kommer nog fortsätta att vara målsnålt. Men vi testar inte Lasse Johansson ordentligt, säger Luleå-målvakten Joel Lassinantti.

Mängder av skott både på mål, och utanför. Men Joel Lassinantti och Lasse Johansson storspelade. Frölunda vann med 1-0 efter att Elias Fälths skruvade skott letat sig in bakom Lassinantti.

– Skitmål. Jag tapppar sikten lite grann och så går pucken väl inte riktigt rakt på. Den vobblar sig och hittar rätt, tyvärr, säger Luleåmålvakten.

Ett stolpskott av Nicklas Lasu var nära att hitta in i mål i den första perioden, men annars hade han bra koll på allt som hemmaspelarna försökte med. Och detsamma gällde Lasse Johansson i hemmamålet.

– Målvakterna är ju alltid viktiga, så det är inga konstigheter. Det kändes helt okej i dag, även tekniskt. Något som jag kan bygga vidare på, säger Lassinantti.

Vad säger du om Lasse Johanssons insats?

– Han gör det bra, men i den första och andra perioden testar vi inte honom ordentligt. Vi vill komma in mer i slottet och komma ner bakom dem och därigenom skapa lägen. Vi får några stycken, men vi kan mer.

Spelet är ganska tufft

Vad säger du till medspelarna inför nästa match i serien?

– Det är inte mitt jobb, det är upp till tränaren. Men vi ska se till att rätta till det. Men jag tror att det kommer att vara fortsatt målsnålt, det är väldigt tajta matcher, spelarna är väldigt nära varandra på isen.

Snällare än förväntat?

– Spelet är ganska tufft nu också, men om man jämför med kvartsfinalserien i fjol så var det mycket mer gruff efter avblåsningarna. Men det gruffet har de tagit bort nu.

Har ni pratat om det, att undvika bråk?

– Nej, det bara blev så.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM