Banderoll uppsatt utanför LHC:s kansli: ”Givetvis tråkigt”

Foto: LÄSARBILD
HOCKEY

”Tålamodet är slut! Rannsaka er” löd texten på banderollen utanför LHC:s kansli.

Även om supporterklubben White Lions inte ligger bakom säger ordförande Niclas Wilhelmson att budskapet delas av många supportrar.

– Det är klart att jag skulle vilja ha en ny ledning, säger han.

Linköping förlorade med 4–1 i matcher mot Djurgården och åkte för tredje året i rad ut i kvartsfinal. Förra veckan avgick tränaren Dan Tangnes trots att han hade två år kvar på kontraktet och bland många supportrar växer sig missnöjet mot den sportsliga ledningen allt starkare.

På torsdagskvällen sattes en banderoll med texten ”Tålamodet är slut! Rannsaka er” upp utanför LHC:s kansli.

Niclas Wilhelmson, ordförande i White Lions, säger till Sportbladet att supporterklubben visserligen inte ligger bakom banderollen men att många inom den står bakom budskapet.

– Definitivt, det är min känsla. Det finns en lite småaggressiv ton i texten på banderollen, men jag tycker inte att den är hotfull. Jag skulle lätta kunna stå bakom den.

”Fick många att gå i taket”

Han säger att missnöjet mot LHC:s ledning är utbrett på lagets supporterforum.

– Det har skrivits ”avgå” om alla i ledande position egentligen.

Det är framför allt de sportsliga resultaten som ligger bakom supportrarnas besvikelse, men även en del uttalanden i medier, säger Wilhelmson.

– Vi hade till exempel en insamling för att vi ska få behålla Andrew Gordon och samlade in 50 000 på fyra dagar. Då uttalade sig vår sportchef (Fredrik Emvall) i Corren och sa ungefär att insamlingen inte påverkade klubbens beslut gällande Gordon. Det fick många att gå i taket och gjorde att insamlingen bara stannade av.

Inte främmande för nytänk

Niclas Wilhelmson säger att det känns som att föreningen präglas av en ryggdunkarstämning och att målen inte är tillräckligt högt satta.

– Vi har inte nått final på över tio år nu. Nu känns det som att vi har stått och stampat i tre år med Dan (Tangnes, tränare). Hockeyn har blivit tråkigare och tråkigare att se på, ändå har det matats ut att vi ska spela en fartfylld hockey.

Förtjänar den nuvarande ledningen en chans till eller tycker du att den borde bytas ut?

– Jag är inte främmande för nytänk. Jag tycker skitbra om både Anders Mäki (klubbdirektör) och Fredrik Emvall som personer, men det är klart att jag skulle vilja ha en ny ledning, så är det.

”Givetvis tråkigt”

Sportbladet har sökt LHC:s klubbdirektör Anders Mäki. Han har tidigare kommenterat banderollen för sajten Hockeysverige:

– Givetvis tråkigt, särskilt för personalen som verkligen sliter till hundra procent i klubbens tjänst.

Han säger vidare att han inte tycker att kommunikationen mellan föreningen och dess supportrar är dålig.

– Det är inget jag känner alls, men vi respekterar givetvis om de känner så. Det får vi undersöka närmare. Jag har inte daglig kontakt med supportrarna, det hinner man inte i det här jobbet. Men för en dryg månad sedan hade vi frågestund på Facebook där jag svarade på samtliga frågor, vilket tog åtta-tio timmar.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM