”Som att tävla mot en dopad”

Publicerad 2012-03-10

AIK rasande på domarna efter förlusten

AIK:s tränare Roger Melin dömde ut Luleå som ett skrikande lag som får utvisningar med sig innan 3-6-förlusten i första kvartsfinalen.

Sedan avgjorde hemmalaget efter att AIK fått två utvisningar mot sig på kort tid.

– Det blir ofta så här när Patrik Sjöberg (domaren) är på isen. Jag hade det på känn redan innan matchen, säger Melins kollega Gunnar Persson till Sportbladet.

Ställningen var 3-2 till Luleå efter två mål från bakom AIK:s bur, där pucken vallades in på gästernas spelare, och ett klassmål av Sebastian Enterfeldt. Sedan avgjordes den första kvartsfinalen mellan Luleå och AIK definitivt av ifrågasatte Johan Harju som satte 4-2 11:48 in i den tredje perioden.

– Det är ett tufft lag att möta. Det har varit jämna matcher hela säsongen. Det är tufft där ute, säger Harju.

”Han tappar klubban”

En som var mindre nöjd efter det målet var Roger Melin. Harjus fullträff kom på en inövad variant efter att Luleå fått spela power play i två minuter och 18 sekunder på rad. Detta då först Kent McDonell visats ut efter 9:30 och sedan Patrik Nemeth efter 10:32. Den första en utvisning som kan diskuteras.

– Det är en skitutvisning. Han slår bort klubban på Luleå-spelaren som kastar upp händerna i luften. Då tar man en utvisning på det. Jag har sagt förut att jag inte alls är överens om den regeln. Han slår inte ens bort den. Han tappar klubban. Håll i klubban istället, säger experten Arto Blomsten och fortsätter:

– Fan vad skäll vi fick av våra tränare när vi tappade klubban på det viset. Nu kan man ha det som taktik. Jag gillar det inte.

Ord som knappast lugnar AIK:s tränare Roger Melin. 55-åringen gick redan innan matchen ut i en frän attack mot Luleå och domarna.

”På känn att det skulle bli så”

– Luleå är ett lag som skriker mycket, gnäller mycket. Vi måste kanske börja göra det också och påverka domarna på vårt sätt. Man vill inte vara i underläge när det gäller det. Det är ungefär som att tävla mot en annan idrottsman som är dopad, det är andra förutsättningar. Vi måste ha samma förutsättningar att spela på och därför måste vi kunna påverka domarna på ett bra sätt, sade Melin.

Det var också domarna tränarkollegan Gunnar Persson fokuserade på efter förlusten.

– Det blir ofta så här när Patrik Sjöberg (domaren) är på isen. Jag hade det på känn redan innan matchen, säger Persson till Sportbladet.

– Jag tycker inte att utvisningarna var berättigade.

AIK tvingades efter målet chansa och ta ut målvakten Viktor Fasth. Då stängde Sebastian Meijer allt med sitt 5-2-mål i matchen som sedan slutade 6-3 till Luleå.

Följ ämnen i artikeln