AIK kritiska mot domarduon – vill byta till match två: ”De har någonting emot oss”

Kritiska mot domarduon.
Kritiska mot domarduon.

AIK-tränarna blev oroliga när de såg vilka som skulle döma matchen.

Efteråt riktade de skarp kritik mot domarna – och kräver ett nytt par i morgon.

– På något sätt har de någonting emot oss som ledare eller AIK som förening, säger tränaren Roger Melin.

Efterspelet till den första kvartsfinalen handlade från AIK-håll mest om domarinsatsen. Anledningen: Fyra utvisningar i rad från sista sekunden av andra perioden till mitten av tredje.

Innan dess var matchen mot Luleå helt utvisningsfri.

Nu riktar AIK-tränarna kritik mot domarparet Thomas Andersson/Patrik Sjöberg, både för gårdagens match och tidigare insatser, och man vill se ett byte till match två.

”Tar för skitsaker”

– Jag tycker inte de connectar alls i dag. De två första perioderna, sen vet jag inte vad som hände i pausen till tredje. Helt plötsligt börjar man ta för skitsaker, säger assisterande tränaren Gunnar Persson och får medhåll av Roger Melin:

– Jag vet inte riktigt vad det beror på men det är någonting som gör att vi får väldigt lite powerplay och mycket utvisningar när vi har de här domarna. Så jag blev lite orolig när vi skulle ha dem, säger han.

Man tänker så?

– Så är det. På något sätt har de någonting emot oss som ledare eller AIK som förening, vi har väldigt svårt när de har dömt oss. Jag hoppas verkligen att vi får andra domare till och med nästa match.

I en slutspelsserie brukar domarparen oftast leva kvar några matcher...

– Ja, jag hoppas inte det.

Chefen bryr sig inte

Ska ni agera på något sätt?

– Jag vet inte vad man kan göra, men eftersom det historiskt sett nästan alltid har varit så när vi har de här så är det klart att vi vill agera och få in andra domare som vi ändå tycker är mer objektiva.

Domarchefen Mikael Ahlström:

– Vad lagen tycker bryr vi oss alls inte om. Skulle vi göra det skulle inte vi behöva tillsätta domarna, då kan de ju göra det själva.

Jimmy Stålnacke

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN