AIK-tränaren: ”Nu är tiden då hjältar ska kliva fram”

Foto: Janerik Henriksson/TT
HOCKEY

Jakten på en SHL-plats fortsätter – och för AIK går den via Slutspelsserien.

Då hoppas laget kunna upprepa fjolårets resultat, då man vann serien.

– Nu är tiden på året då hjältar ska kliva fram, säger AIK:s assisterande tränare David Engblom.

AIK hade länge greppet om en plats till den Hockeyallsvenska finalen, men de fick till slut se sig passerade av Leksand. Därmed får AIK en längre väg till SHL, via Slutspelsserien, men lagets assisterande tränare David Engblom tycker ändå att de går in i serien med en positiv känsla.

– I de fyra senaste matcherna har vi hittat tillbaka till dit vi vill vara och i senaste matchen fick vi också utdelning. Vilket är jätteskönt, för det var en tung period innan. Det kändes som vi bjöd in dem (Leksand), säger Engblom.

Har ni kommit över att ni missade den allsvenska finalen?

– Ja, så känns det, säger Engblom.

Även förra säsongen spelade AIK Slutspelsserien – och vann. Lagets assisterande lagkapten Emil Lundberg, 36, tror och hoppas att laget kan ta lärdomar från det som hände för ett år sedan.

– Förra året gick vi in i serien med bara en poäng, och vi var i princip tvungna att vinna alla matcher och gjorde nästan det. Man lär sig att vi var i den situationen då och att det snabbt går att ta in tre poäng. Nu när vi har tre poäng kan vi inte känna trygga, säger Lundberg, apropå att AIK startar med tre poäng i och med att de blev trea i serien.

Även om mycket står på spel i de fem kommande matcherna hoppas Engblom att hans spelare ska våga spela ut.

– Nu är tiden på året då hjältar ska kliva fram. Sedan om det handlar om en målvakt, ett solonummer eller skottäckning, det får vi se, säger Engblom.

Och vem blir den store hjälten i år?

– Det är lätt att säga (Eric) Castonguay, och de här killarna som gör sina poäng. Att dessa kliver fram blir förstås viktigt, men samtidigt kan det vara en defensiv prestation som gör att det svänger i en match, säger Engblom.

AIK inleder sin fortsatta jakt på en SHL-plats i kväll med hemmamatch mot Almtuna.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM