Moras stjärna missar ödesmatch

Publicerad:
Uppdaterad:

Simons: ”Det är helt fel”

Stjärnan Eric Beaudoin stängs av ytterligare och missar Moras ödesmatch.

Nu rasar Mora mot disciplinnämnden.

– Det är helt fel, säger Jan Simons.

Foto: PERNILLA WAHLMAN

Det var med åtta minuter kvar av 7–2-förlusten mot Brynäs som Eric Beaudoin kastade sig över Brynäsbacken Niclas Andersén två gånger och fick matchstraff av domaren Ulf Rönnmark.

Kanadensaren – som ligger tvåa i Moras interna poängliga med 27 poäng (11+16) – stängdes automatiskt av från matchen mot Luleå i torsdags. Och i dag kom domen från svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

”Inte så allvarligt”

Beaudoin stängs av ytterligare en match – ödesmatchen mot Linköping. Förutom avstängningen bötfälls han också med 9 000 kronor.

– Jag tycker att det är helt fel. Så allvarligt var det inte så att det ska straffas med två matchers avstängning. Liknande situationer inträffar i stort sett i varje match, säger Morabasen Jan Simons till sportbladet.se.

– Uffe (Rönnmark) dömde för game penalty. Sedan tittade de på video och gjorde om det. Nä, det är för hårt, det hade räckt med en match.

Har ni pratat med Beaudoin om incidenten?

– Det är klart att vi har. Vi har påtalat olämpligheten i att göra så här i det läget vi befinner oss.

– Men det var oerhört mycket frustration inblandat. Nu är det som det är och så får vi spela efter det.

Mora är förvisso två poäng före Luleå i kampen om att undvika den sista kvalserieplatsen – men ställs borta mot Linköping som strider om andraplatsen medan Luleå tar emot Timrå.

– Vi har haft lättare uppgifter. Men stämningen i laget är god som vanligt. Det är en grupp av spelare jag inte skulle vilja byta ut mot någon annan, säger Simons.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN