Tittarna blåsta på straffdramat

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT bröt landskamp – för att visa vildsvin: ”Vi kan bara be om ursäkt”

Programledaren David Fjäll intervjuade Niklas Wikegård och förre landslagsspelaren Andreas Johansson när sändningen bröts för Landet runt.
Programledaren David Fjäll intervjuade Niklas Wikegård och förre landslagsspelaren Andreas Johansson när sändningen bröts för Landet runt.

Dramatisk straffläggning mellan Tre Kronor och Finland.

Då bröts SVT:s sändning – för Landet runt.

– Vi kan bara be om ursäkt, säger projektledaren Mats Nyström till sportbladet.se.

Matchen mellan Sverige och Finland i Euro hockey tour-turneringen i Moskva slutade oavgjort, 1–1, efter full tid och förlängning och fick avgöras på straffar.

Men då tog plötsligt programtiden slut i SVT2 och hundratusentals tv-tittare blev blåsta på straffdramat, som Finland vann efter straffmiss av Linus Omark.

Hockey på tv? Ingenstans i Sverige i alla fall.

Tittarna fick i stället se ett program om vildsvin. Bytte de över till SVT1 visades Bolibompa.

”Gjorde vårt yttersta”

Beslutet utlöste tittarstorm och vansinniga tittare har hört av sig till sportbladet.se för att spy galla över SVT.

– Vi på SVT-sporten gjorde vårt absolut yttersta för att få mer sändningstid, men det landade i ett programkontrollsbeslut. De beslutade att de andra programmen var viktigare. Vi fick nej, och det är ytterst beklagligt och väldigt, väldigt tråkigt, säger projektledaren Mats Nyström.

Det var inte helt otänkbart att matchen skulle dra ut på tiden. Hur resonerade ni?

– De som planerade sändningstiden utgick från att det skulle räcka. Men uppenbarligen gjorde den inte det.

Programledaren David Fjäll meddelade tittarna att straffläggningen kunde följas på SVT:s webb, men där var det problem att komma in.

– Jag hörde det. Jag är tyvärr inte tillräckligt teknisk för att förklara varför, det är snarare en fråga för vår nätredaktion. Jag kan bara beklaga och tycka att det är tråkigt.

Har du någon hälsning till de arga tittarna?

– Jag förstår upprördheten till fullo och ber om ursäkt. Men vi på SVT-sporten gjorde vårt yttersta för att avsluta sändningen på ett vettigt sätt.

Publicerad: