Sandström: Att bitas är kärringaktigt

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ruutus straff skrämmer inte Chelios

Bara två matchers avstängning för att bitas.

Då är det bara att använda tänderna, tycker Detroit-legenden Chris Chelios.

Själv använde han sig av metoden redan på 1980-talet mot Tomas Sandström.

– Jag minns det. Han var sjövild på den tiden, säger Sandström till sportbladet.se.

Chelios (th) satte tänderna i Sandström.

När Jarkko Ruutu bet Buffalos slagskämpe Andrew Peters i tummen under ett slagsmål så fick han ett milt straff. Bara två matchers avstänging blev det för finländaren.

– Det satte ett prejudikat. Nu vet alla, att bitas betyder bara två matcher. Så kanske är det värt det. Det känns inte som ett särskilt hårt straff, säger Chelios till Detroit News.

Bet Sandström

Den 46-årige försvararen vet hur man gör. Han avslöjar för tidningen att han under sin tid i Montreal använde han tänderna mot Tomas Sandström.

– Vi slogs och han försökte peta ut ögonen på mig. Det var en naturlig instinkt. Plus det faktum att det var han. Han var troligen en av de mest hatade killarna som spelade på den tiden, säger Chelios.

Tomas Sandström minns händelsen när sportbladet.se påminner honom.

– Ja, nu när du säger det. Chris Chelios var ju sjövild på den där tiden. Men jag tror inte att jag tänkte så mycket på det då, säger han.

Blir inte vanligt

Sandström tror inte heller att det kommer att NHL-spelarna kommer att börja bitas bara för att straffet inte blir hårdare än två matchers avstängning.

– Det är ju riktigt kärringaktigt att bitas. Jag tror att det egentligen handlar mer om en panikgrej när man gör det. Sedan får man ju tänka på alla baciller, skrattar han. Egentligen är det ju ganska så obehagligt och om det skulle vara så att flera personer börjar göra det så kommer de att sätta stopp för det. Men jag tror att det bara hände, inte att det var något som Ruutu tänkte på.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL