Nylander klar för Södertälje

Även sonen skriver på för klubben

Det har varit på gång länge.

Nu är Michael Nylander och sonen William klara för Södertälje.

– Att få möjligheten att spela tillsammans med William är ju nästan för bra för att vara sant, säger 40-åringen.

Michael Nylander skrev på för italienska Bolzano strax före jul. Men det blev bara en match i Serie A-laget och Nylander återvände till Stockholm. 40-åringen har under en längre tid kopplats ihop med Södertälje och nu är det klart. Klubben presenterade på torsdagen Nylander, och sonen William, som nyförvärv.

– Det ska bli riktigt kul att spela i SSK, jag känner stor tacksamhet mot SSK-fansen som samlade in imponerande belopp när det var på gång att jag skulle komma förra säsongen. Jag hoppas verkligen kunna återgälda en del till SSK och fansen nu, säger 40-åringen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att dessutom få möjligheten att spela tillsammans med William är ju nästan för bra för att vara sant. Jag har ju fortfarande förhoppningar om NHL-spel, men om det inte går vägen ser jag fram emot att spela i SSK.

”Kreativa med puck”

Far och son Nylander väntas debutera den 9 januari hemma mot Tingsryd. Michael Nylander har skrivit på för resten av säsongen medan kontraktet med William sträcker sig över nästa säsong.

– Vi är glada att vi får in far och son Nylander i vår trupp; två forwards vars främsta egenskaper är kreativiteten med puck. Micke har en enorm meritlista med bland annat VM-guld och en förmåga att hitta sina medspelare i trånga situationer i anfallszon, säger sportchefen Per Nygårds.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN