Zuccarellos mål frälste Rangers

HOCKEY

Norrmannen efter två kassar: ”Vet inte vad som hänt”

Foto: ”Zuke” har börjat hitta formen.

NEW YORK. Mats Zuccarello skjuter skarpt.

Den kvicke norrmannen prickade in två mål när New York Rangers åtminstone tills vidare räddade säsongen med en 6-1-seger mot Florida.

– Ja, jag vet inte vad som hänt, jag är ju ingen riktig målskytt, men det är ju såklart kul när det händer, säger han till Sportbladet.

Alla de svåraste konkurrenterna i striden kring slutspelsstrecket i öst vann också i natt, så de två poängen mot avsågade Florida hemma på Madison Square Garden i natt var av största vikt.

Och Mats Zuccarello bidrog alltså i allra högsta grad till att de kunde bärgas.

Han följde upp målet borta mot Philadelphia i tisdags – det första sedan återkomsten till NHL för en knapp månad sedan – med två fullträffar i natt.

– Ja, jag vet inte vad som hänt, jag är ju ingen riktig målskytt, men ikväll lyckades jag till och med få in ett ”grind”-mål. Det är kul när det händer, säger ”Zuke” med ett glatt leende när vi träffar honom

Det tyckte fansen på Garden också, som stämde upp i hjärtliga ”zuuuuuke” efter varje mål.

– Kul att höra förstås, man blir inspirerad av sånt, tycker normmannen.

Hyllas av Tortorella för målet

Som överhuvudtaget gjort starkare intryck nu än förra gången han spelade i New York Rangers – inte minst på coachen John Tortorella.

– ”Zuke” trivs bättre på liten is nu, är kvickare och i bättre form och det första målet han gör idag, på en backhand precis framför målvakten, är det inte många som skulle göra, berömmer ”Torts”.

”Får spela mycket”

Och ex-modoiten bekräftar att han har bättre självförtroende än förra säsongen.

– Ja, är mindre orolig för vad som ska hända om jag gör fel, jag bara spelar som jag brukar istället. Men jag får spela mycket också, det ger självförtroende.

Redan kommande natt har Rangers ny måste-match, borta mot Buffalo – som sent omsider hakat på i streckstriden.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL