Nyförvärvet knäckte Lundqvist i debuten

Av: Jarkko Päiväniemi

Publicerad:
Uppdaterad:

Jokinen: ”En hyfsad start”

1 av 4

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist jubilerade.

Men hans 500:e NHL-match slutade i moll – torsk 1–2 mot Pittsburgh.

Festförstörare: Jussi Jokinen – i sin första match med pingvin-emblemet.

– En hyfsad start, tyckte Jokinen.

Att bli tradad verkar vara en säker väg mot succé. De senaste dagarna har flera debuterande spelare starkt bidragit till att deras nya klubbar vunnit.

Senast i raden: Jussi Jokinen.

Den 30-årige finländaren – som Pittsburgh tradade till sig från Carolina Hurricanes bara ett par timmar före deadline i onsdags – låg bakom 2–1-segern mot New York Rangers.

Efter två mållösa perioder smackade Jokinen in pucken 30 sekunder in i den tredje perioden. Henrik Lundqvist var chanslös när pucken borrade sig in i det vänstra krysset.

Rangers kom tillbaka och Rick Nash kvitterade med fem minuter kvar. Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen visade Jokinen varför han anses vara en av ligans bästa i en-mot-en med målvakter.

”Mitt nummer-ett-drag”

Jokinen var först ut på isen, åkte i en vid båge mot Lundqvist, fintade vänster och sköt sedan in pucken på svenskens klubbhandssida.

– Det är mitt nummer-ett-drag. Jag har skjutit många straffar i min karriär men detta var första gången mot Lundqvist. Jag bestämde mig att försöka med favoritstraffen och fick iväg ett ganska bra skott, sa finländaren enligt Penguins hemsida.

Han har nu gjort 32 mål på 68 straffar och delar NHL-rekordet med Zach Parise och Pavel Datsyuk.

Övriga fem skyttar missade sina straffar och gav Jokinen – som ersatte skadade centern Sidney Crosby i förstakedjan –en drömstart i sin nya klubb.

– Det var en hyfsad start. Mina kedjekamrater var underbara, vårt spel blev bättre ju längre matchen pågick. (Chris) Kunitz och ”Duper” (Pascal Dupuis) snackade med mig och försäkrade sig om att jag kände mig trygg. Det är två fantastiska spelare som är lätta att spela med, sa Jussi Jokinen.

Henrik Lundqvist sträckte ljumsken en aning i samband med Jokinens fullträff, men efter matchen gav Rangers-målvakten lugnande besked.

– Det är okej, tror jag. Det kändes bättre efter bara en eller ett par minuter så förhoppningsvis är det inget. Jag är inte alltför orolig, det blir nog bra i morgon, sa ”Henke” enligt nhl.com.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN