Vancouvers mardröm – förlorade andra raka

avPer Bjurman

Tappade ledning i slutminut – förlorade i sudden

WASHINGTON. Vancouver Canucks är nere i brygga.

De åkte på andra raka hemmaförlusten mot San Jose i natt – efter ett svidande sudden death-mål av förre lagkamraten Raffi Torres.

– En fin känsla. Jag respekterar många i Canucks, men nu spelar jag för Sharks, säger den otippade hjälten efter 3-2-segern.

Det börjar se ut som att Pär Mårts bör försäkra sig om att han har aktuella telefonnummer till bröderna Sedin och Alex Edler.

Vancouver ligger alltså under med 2-0 i playoff-serien mot San Jose. Efter två hemmamatcher. Nu är de absolut piskade att vinna åtminstone den ena av de kommande duellerna i norra Kalifornien – och det är inte lätt, det.

Värst av allt:

Förlusten i natt var så opsykologisk som en förlust kan bli,

Canucks gjorde en betydligt bättre match än i första mötet i förrgår och hade, efter två mål av Ryan Kesler, ledningen med 2-1 när mindre än en minut återstod.

Men då lyckades Patrick Marleau, i spel sex mot fem, peta in en blytung kvittera.

”Väldigt fin känsla”

Sedan hann inte pågå i mer än fem och en halv minut förrän backen Brent Burns kom loss i en kontring och i exakt rätt ögonblick slog han en perfekt passning till Raffi Torres, som stötte in det avgörande 3-2-målet bakom Roberto Luongo.

– En väldigt fin känsla förstås. Det är otroligt stort att vi får med oss två segrar härifrån. Men jag tackar Burns, jag fick en förnämlig passning av honom, säger Torres till NBC.

Hjälten, mest känd för sina brutala tacklingar och avstängningar, spelade tidigare i just Vancouver – men känner inget medlidande.

– Det är en bra klubb, jag respekterar många i det laget, men jag spelar alltid för klubbmärket på framsidan av tröjan och nu är jag Shark och glad över att vi vinner, säger han.

Daniel och Henrik Sedin stod för assist till det ena av Ryan Keslers mål, men har annars haft att hävda sig mot ett San Jose som ägnar mycket energi åt att hålla dem ute ur matchbilden.

Ska Canucks ha någon chans nere i norra Kalifornien måste nog det på något sätt korrigeras.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL