Modos succémålvakt uttagen i Tre Kronor

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:
Linus Ullmark.
Foto: BILDBYRÅN
Linus Ullmark.

Modos målvakt Linus Ullmark, 19, tänkte först inte svara när det ringde.

Tur att han tänkte om.

Det var Pär Mårts som skulle meddela att Ullmark är uttagen i landslaget.

– Det stämmer, även om det ännu inte är officiellt, säger Ullmark till Allehanda.

Linus Ullmark fick en bra start på denna vecka. I morse ringde mobilen och som tur var svarade Ullmark, även om han först tänkte låta bli.

– Jag trodde det var väckarklockan, när det var förbundskapten Per Mårts som presenterade sig, så vaknade jag till om man säger så, säger Ullmark till Allehanda.

Att Ullmark tas ut i Tre Kronor får betraktas som en smärre bomb då han inte varit ordinarie i Modo den här säsongen.

Ersatte Starkbaum

Ullmark fick bara spela sex matcher i elitserien den här säsongen och noterade en räddningsprocent på 93,41. I slutspelet fick han chansen när Bernhard Starkbaum sviktade – och gjorde succé. Ullmark hoppade in i matchen där Modo vände 2–4 till 5–4 och i den sista matchen, där FBK vann med 1–0, räddade han 39 av 40 skott.

Nu är han mitt inne i SM-slutspelet med J20, där Modo på söndag möter Frölunda i semifinal. På måndag väntar final eller bronsmatch.

”Tre Kronor spelar ingen roll”

Därefter ska Ullmark enligt Allehanda packa trunken och dra vidare till Tre Kronors träningsläger. Tre Kronor möter Slovakien i Oskarshamn den 3 april och i Växjö den 5 april.

– Tre Kronor spelar ingen roll, nu är det semin mot Frölunda som gäller. Vi får slå ur underläge, de är favoriter, säger han till Allehanda.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN