Modos succémålvakt uttagen i Tre Kronor

Foto: BILDBYRÅN
Linus Ullmark.

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

Modos målvakt Linus Ullmark, 19, tänkte först inte svara när det ringde.

Tur att han tänkte om.

Det var Pär Mårts som skulle meddela att Ullmark är uttagen i landslaget.

– Det stämmer, även om det ännu inte är officiellt, säger Ullmark till Allehanda.

Linus Ullmark fick en bra start på denna vecka. I morse ringde mobilen och som tur var svarade Ullmark, även om han först tänkte låta bli.

– Jag trodde det var väckarklockan, när det var förbundskapten Per Mårts som presenterade sig, så vaknade jag till om man säger så, säger Ullmark till Allehanda.

Att Ullmark tas ut i Tre Kronor får betraktas som en smärre bomb då han inte varit ordinarie i Modo den här säsongen.

Ersatte Starkbaum

Ullmark fick bara spela sex matcher i elitserien den här säsongen och noterade en räddningsprocent på 93,41. I slutspelet fick han chansen när Bernhard Starkbaum sviktade – och gjorde succé. Ullmark hoppade in i matchen där Modo vände 2–4 till 5–4 och i den sista matchen, där FBK vann med 1–0, räddade han 39 av 40 skott.

Nu är han mitt inne i SM-slutspelet med J20, där Modo på söndag möter Frölunda i semifinal. På måndag väntar final eller bronsmatch.

”Tre Kronor spelar ingen roll”

Därefter ska Ullmark enligt Allehanda packa trunken och dra vidare till Tre Kronors träningsläger. Tre Kronor möter Slovakien i Oskarshamn den 3 april och i Växjö den 5 april.

– Tre Kronor spelar ingen roll, nu är det semin mot Frölunda som gäller. Vi får slå ur underläge, de är favoriter, säger han till Allehanda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor