”Vi är inte så dåliga som alla tror”

HOCKEY

Luleå slår tillbaka mot experterna

LULEÅ. Utdömda av experterna inför säsongen.

Nu slår Luleå tillbaka.

– Vi är inte så dåliga som alla tror och de förväntade topplagen är inte så bra som alla säger, menar tränaren Jens Hellgren.

Spelarförluster som Jonas Nordquist (NHL), Karl Fabricius och Johan Fransson (Frölunda). Lubos Barteckos långa frånvaror under säsongsinledningen. En svag centeruppställning och för många orutinerade juniorer. Därför skulle Luleå gå en tung säsong till mötes, enligt experterna. Men tabellen säger något annat.

Bättre än ”topplagen”

Luleå är just nu bättre än hypade och topptippade lag som Frölunda, Linköping och HV 71.

– Dom som sa att vi skulle vara i botten, dom kan inte veta mycket om hockey. Vi siktar så klart på att vara med i toppen, säger backjätten Pavel Skrbek.

– Men de förväntade topplagen kommer att börja ta poäng. Vi har inte spelat så många matcher ännu. Det är bara en fråga om när de börjar vinna.

”Finns mer att ge”

Men den assisterande tränaren Jens Hellgren är inte lika säker på att samtliga storklubbar snart börjar klättra.

– Minst ett av de tilltänkta topplagen brukar få problem. HV missade slutspel för två år sedan och i fjol hade Färjestad problem under grundserien.

– Den trenden jag kan se hittills är att alla slår alla. Det känns som om det kommer bli en enormt tight elitserie i år. Det känns verkligen som elitserien är oerhört jämn.

Jämnt var det dock inte i Coop Arena i går. Luleå körde över Modo fullständigt – och enligt Hellgren kan hans lag ännu bättre.

– Det finns mer att ge, helt klart.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM