Mora jagar målskytt

HOCKEY

Timrå vann utan att behöva spela bra

Serieledande Timrå besegrade Mora på bortais med 2–1. Mora har bara gjort två mål senaste tre matcherna och åkt hiss neråt i tabellen.

Moras tränar Harri Rindell söker nu efter en målskytt som kan avlasta Pavel Brendl.

Varken Mora eller Timrå spelade speciellt bra i torsdagens match. Inget av lagen förmådde skapa speciellt många chanser och tempot var inte så högt uppdrivet. Svenske förbundskaptenen Bengt-Åke Gustavsson såg matchen och var lite lagom diplomatisk efteråt.

– Det var väl ingen spelare som direkt stack ut, sade han.

Moras tränare Harri Rindell var bekymrad efter matchen. Två mål på tre matcher är ett facit han inte är nöjd med. När Rindell plockade ut sin målvakt med dryga två minuter kvar i jakten på en kvittering lät han skyttekungen Pavel Brendl spela non-stop.

Brände straff

Brendl fick en chans i spel sex mot fem, men hans skott från backplats träffade inte mål. Brendl hann också med att bränna ett friläge tidigare i matchen.

– Vi söker Brendl lite för mycket, även om vi pratat om att inte spela på det viset. Det är dags att andra spelare kliver fram. Vi skapade chanser men det blev ändå inga mål, sade Rindell.

Magnus Nilsson gav gästerna ledningen efter sju minuter i andra perioden. Pär Styf ökade på till 2–0 innan Jarno Kultanen reducerade tre minuter kvar.

– Med tanke på att Timrå leder serien överlägset tycker jag inte vi var så långt efter, det är kanske en liten tröst. Men det är ju poängen som räknas, sade Rindell.

Söker nyförvärv

Rindell erkände också att han börjat snegla efter tänkbara nyförvärv.

– Jag har tittat lite och givit vår klubbdirektör Jan Simons en del förslag, mer vill jag inte säga, sade Rindell.

Simons själv säger inte alls.

– Den frågan vill jag inte kommentera i media.

Timrås tränare Kent Johansson var nöjd med tre poäng och en seger efter en förlust och en oavgjord match.

– Skönt att få vinna här i Mora, det var ett tag sedan vi gjorde det. Kul också att vinna med Johan Asplund i målet. Jag tyckte att spelarna hade lite piggare ben i denna match än vad som varit fallet i de tidigare, sade Johansson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM