Heino-Lindberg stoppade Linköping

HOCKEY

Färjestad tog första segern på sex försök

Foto: Rickard Wallin jublar efter sitt 5-1-mål.

Färjestad hade sex raka matcher mot Linköping utan vinst.

Då storspelade Christopher Heino-Lindberg och Karlstadlaget kunde vinna med 6-3.

Pelle Prestberg hade innan kvällens match gjort 219 mål i elitserien. Jakten på Håkan Loobs 305 är för längesen i gång. Och mot Linköping sänkte han oddsen att hinna ikapp ytterligare.

Han gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden där Färjestad var det bättre laget.

– Tror jag har två skott på mål och båda går in, så det är utdelning. Tror andra tar på backens skridsko och går in, så det är tur. Men tur ska man ha, sa Pelle Prestberg till ppv.

Heino-Lindberg storspelade

I den andra perioden tog Linköping över fullständigt och vann skotten med hela 14-3. Dock blev det bara ett mål - och det gjorde Färjestad. Christian Söderström gjorde 3-0 med halva matchen spelad.

39 sekunder in i den sista perioden punkterade Eero Somervuori definitivt matchen när han satte 4-0. Joakim Eriksson stack emellan med en reduceringen innan Färjestad utökade ytterligare genom först Rickard Wallin och sedan Emil Kåberg.

Kåberg gjorde mål för andra matchen i rad och hade även en snygg assist till Söderströms 3-0-mål.

– Man är väl inne i ett litet stim, sa Kåberg efter matchen.

Linköping förlorade - och blev passerade

Då hjälpte det föga att både Mattias Weinhandl och Mikael Håkansson efter många om och men lyckades överlista Heino-Lindberg.

Färjestad tog sin första seger på sex försök mot Linköping och vann med 6-3. Därmed passerade Karlstadlaget också östgötarna i tabellen och är nu ny serietvåa efter ledande HV71.

ARTIKELN HANDLAR OM