Klart i kväll: Patera och Sevc till Färjestad

avZendry Svärdkrona

HOCKEY

Loob: Två spelare som tillför offensiv styrka

Sportbladet avslöjade affären i veckan.

I dag blev detaljerna klara:

Färjestad förstärker med tjeckduon Pavel Patera och Martin Sevc.

– Två spelare som vi är säkra på kommer att tillföra oss offensiv styrka, säger Färjestads sportchef Håkan Loob till klubbens hemsida.

Värvningen i hamn. Meriterade tjeckduon Pavel Patera och Martin Sevc debuterar för Färjestad redan på tisdag – på söndagskvällen presenterades de på Färjestads hemsida.

Gamla storklubben Kladno missar i år slutspelet i den tjeckiska ligan, en sportslig miss som förvandlats till rena rama bingon för Färjestad. Centern Patera, 34 år, och backen Sevc, 24, släpps för att minska det ekonomiska fallet.

I elitserien väntas de debutera mot Leksand redan på tisdag, tabelljumbon som i går värvade Jaroslav Kalla just från Kladno.

Patera, med 196 A-landskamper på meritlistan, har ett svenskt förflutet i AIK:s klassiska ”Blue-line” men har även spelat NHL-hockey för Minnesota och Dallas, och ingick även i det landslag som tog OS-guld 1998.

– Hans meriter talar för sig själva. En rutinerad och erfaren spelare som spelat topphockey både nationellt och internationellt under många år. Hans erfarenhet kommer att tillföra oss lugn och offensiv kompetens, säger Loob.

Sevc är yngre och beskrivs som en stabil, powerplayback.

- Vi har haft ögonen på honom en tid och är glada över att vi kunde få honom till oss, säger Loob. Han kommer att göra stor nytta för oss, inte minst i powerplay där han med sitt skott blir en offensiv kraft. 

ARTIKELN HANDLAR OM