Mora höjer målsättningen efter säkrat kontrakt

HOCKEY

Mora (TT)

Mora besegrade Leksand med 4–3 och har nu definitivt säkrat nytt kontrakt. Fast segern blev inte lika lätt som den såg ut att bli efter två perioder.

– Första målet är uppnått. Men vi har smyghöjt målsättningen och pratat slutspel inom gruppen på slutet, sade Moras assisterande tränare Per Djoos.

Mora trampade gasen i botten direkt och pressade tillbaka Leksand totalt. Sekunderna innan Leksands Jens Bergenström tystade hemmapubliken med matchens första mål hade hemmaspelarna jublat för mål. Den gången stannade pucken på mållinjen.

Backlund storspelade

Ofta stannade den annars på Johan Backlund i Leksandsmålet. Backlund storspelade matchen igenom och höll siffrorna nere när utespelarna mest stod stilla och såg på under matchens första hälft.

Moras norrman Anders Bastiansen vände sedan matchen målmässigt, båda hans mål kom när Leksand hade en spelare mer på isen. Vid första målet spelades han fram av radarkompisen Eric Beaudoin, vid det andra gjorde han allt på egen hand – från brytning till målskott.

– Passningen var perfekt vid första målet, jag försökte bara få upp pucken högt. Vid andra försökte jag bara dra målvakten. Det gäller att inte tänka så mycket när man får läge, det brukar bli bäst då. Jag vet faktiskt inte om jag gjort två mål i numerärt underläge tidigare, kanske i pojklaget för länge sedan, sade Bastiansen efter matchen.

Defensiv norrmann

Bastiansen och Beaudoin matchas hårt av Moras lagledning i numerärt underläge och det är en uppgift norrmannen trivs bra med.

– Vi kompletterar varandra på ett bra sätt, han gör lite mer offensivt jobb, jag lite mer defensivt, sade Bastiansen.

Efter andra perioden verkade matchen helt avgjord men två mål av Leksands Magnus Hedlund innebar 3–3 och plötslig nerv. Det som avgjorde i sista perioden var att Leksand drog på sig onödiga utvisningar. I spel fem mot tre pricksköt Jarno Kultanen 4–3 för Mora.

Målet att nå slutspel

– Nu är målet att nå slutspel. Vi har smyghöjt vår målsättning på slutet, sade Per Djoos. Vi spelade bra i fem mot fem men blev lite stessade i sista perioden. Jag tyckte att Leksand spelade lite mer strukturerat än i tidigare matcher under säsongen.

Leksands-tränaren Curt Lundmark har ännu inte vunnit med sin nya klubb men var inte direkt nedslagen efteråt.

– Våra utvisningar i sista perioden var idiotiska, annars är jag nöjd med andra halvan av matchen. Vi lider av att vi saknar viktiga spelare, dessutom har vi tränat väldigt hårt sista dagarna, sade Lundmark.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM