Linköping malde ner Mora

HOCKEY

Mora orkade inte stå upp när Linköping drog igång sin offensiv. På grund av Daniel Sperrles storspel i Mora-målet blev LHC-segern bara två mål stor, 1–3 slutade matchen.

– Jag förstår varför Linköping ligger så högt i tabellen, sade Mora-tränaren Harri Rindell efter matchen.

För andra gången denna vecka tog Mora emot ett av de tre topplagen på hemmaplan. Mot Frölunda i måndags stod Mora upp och tog poäng, mot Linköping kammade dalalaget noll.

Linköping var klassen bättre i det mesta. Visserligen tog Mora ledningen sedan Johan Fransson i LHC-målet lämnat en till synes onödig retur men sen var det Linköping för hela entréslanten.

Mora blev totalt tillbakapressat. Linköping radade upp chans efter chans men Daniel Sperrle i Mora-målet var på spelhumör mot de spelare som förra säsongen var hans klubbkamrater. Och dessa verkade ha glömt var Sperrle har sina svaga punkter. Sperrle räddade friläge, backskott och styrningar på ett strålande sätt.

– Andra delen av första perioden och hela andra perioden är jag nöjd med. Då tog vi de rätta besluten och åkte skridskor på bra sätt. Det var en bra arbetsinsats, tyckte LHC-tränaren Roger Melin.

Till slut orkade inte Sperrle hålla emot. Till viss del berodde övertaget på att Mora tvingades att spela perioden med en spelare mindre på isen.

– Det var nästan så att det blev för mycket power play. Vi tappade fokus och hamnade ute i sarghörnen och där kan man inte vinna några matcher, sade Melin.

Positivt för hemmalaget var att det inte tillkom några mål i dessa läge.

Båda LHC-målen i andra perioden tillkom direkt efter tekningar. Mora-spelarna hann inte med i förflyttningarna och Sperrle var chanslös på båda målen.

Samma sak var det när matchen punkterades målmässigt i sista perioden. Tony Mårtensson frispelade Patric Blomdahl som hade öppet mål när han dunkade in ett hårt slagskott i nättaket.

Innan LHC satte spiken i kistan hade Mora ett par vassa chanser, båda kom efter styrningar på backskott. Men pucken strök vida båda tillfällena tätt utanför LHC-målet.

För Mora innebar förlusten att laget nu har samma poäng som Södertälje, under strecket som leder till kvalserien. Bara målskillnaden håller Mora över strecket.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM