En epok är över

HOCKEY

New Jersey utslaget – och veteranen Tommy Albelin, 41, kastar in handduken efter 1 032 NHL-matcher.

1 av 2 | Foto: AP
Det mesta talar nu för att Tommy Albelin, 41, gjort sin sista match i NHL.

Ett formstarkt Carolina hemma i RBC Center blev för svåra för New Jersey. I den femte slutspelsmatchen lagen emellan vann Carolina med 4-1 och Hurricanes är därmed klart för semifinal.

Svenske backveteranen Tommy Albelin gjorde med största sannolikhet sin sista match i proffskarriären.

Albelin, som fyller 42 år nästa vecka, spelade 9,22 minuter i sin sista NHL-match. Att han nu spelat sin sista match är visserligen inte bekräftat från åldermannen själv, men efter slutsignalen plockade han upp pucken – en indikation på att hans långa karriär nu är till ända.

Albelin spelade sammanlagt 952 grundseriematcher i NHL. Han gjorde även 80 slutspelsmatcher. Höjdpunkterna i karriären kom 1995 och 2003, då han vann Stanley Cup med Devils.

New Jersey tog ledningen

Den här säsongen tog New Jerseys Stanley Cup-drömmar slut redan i kvartsfinalen. Mot ett formstarkt och inspirerat Carolina blev det förlust med 4-1 i matcher. I nattens femte möte lagen emellan startade gästerna visserligen piggt (1-0 redan efter 57 sekunder), men ju längre matchen led desto bättre spelade hemmalaget.

”Välförtjänt”

Carolina, som nu vunnit åtta av de senaste nio matcherna, vann skotten i de två sista perioderna med förkrossande 26-7. Nattens tillställning i RBC Center slutade 4-1.

– Vi förtjänade att gå vidare. Vi var det bättre laget och det kände vi redan från match 1. Nu är det bara att kämpa vidare, sade Carolinas lagkapten Rod Brind’Amour till AP.

Svenska backar möts

I semifinalen möter Carolina Buffalo. Därmed är det bäddat för ett svenskt backmöte – Carolinas Niclas Wallin mot Buffalos Henrik Tallinder.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL