Islanders tunga kväll – derbytorsk och sjunde raka förlusten

NEW YORK. De ville få nattens derby framskjutet, men Islanders tvingades gå upp mot Rangers – och åkte på sjunde raka förlusten.

– Men stämningen i omklädningsrummet är ändå bra, vi ser till att vara positiva, säger svenske backen Sebastian Aho efter 1-4-smällen.

Sju ordinarie spelare är i det så kallade Covid-protokollet och ytterligare ett par nyckelpjäser har precis åkt på konventionella skador.

Så det går att förstå att New York Islanders under onsdagen hörde av sig till ligan för att om möjligt få nattens derby mot New York Rangers samt ytterligare några matcher den här veckan uppskjutna – som Ottawa Senators fick när Covid-viruset häromveckan knockade halva truppen.

Ny tung torsk

Men svaret blev ett blankt nej, det var bara att snöra på sig skridskorna för det första slaget om New York någonsin i UBS Arena – och så åkte de på ännu en förlust.

– Men med tanke på vad vi befinner oss i för situation tycker jag kvällens prestation var riktigt bra. Vi har en av våra ordinarie backar i laguppställningen, ändå höll vi Rangers bästa forwards i schack, säger coachen Barry Trotz.

– Men vi behöver göra några mål och vinna en hockeymatch snart, det bara är så.

Halkar efter

Ja, för det är inte bara försmädligt i största allmänhet att ha förlorat så många matcher – inklusive alla tre i nya hemmaarenan. Det tänkta topplaget från Long Island slirar betänkligt i tabellen och har nu tio poäng upp till strecket.

– Men stämningen i omklädningsrummet är ändå bra, vi vet vad vi kan och ser till att vara positiva, säger svenske backen Sebastian Aho (som råkar dela namn med stjärnan i Carolina, ja…).

Han stod för det förträffliga förspelet till hemmalagets enda mål, inskjutet av Andy Andreoff.

Hos Rangers blev Chris Kreider och Kevin Rooney båda tvåmålsskyttar och såväl Mika Zibanejad som Patrik Nemeth bidrog med assists.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!