Rookien Lucas Raymond glödhet - sexa i poängligan

NEW YORK. Lucas Raymond glöder. 

Han gjorde mål i natt igen och ligger nu på delad sjätteplats i NHL:s poängliga.

– Det är roligt att det går bra både för laget och för mig, men jag tänker inte på det där, jag försöker bara spela så bra jag kan, säger den 19-årige succé-rookien till Sportbladet.

Så hur var din helg?

Förmodligen inte lyckad som Lucas Raymonds, skulle jag gissa.

Han stod för tre assist när Detroit Red Wings slog Sabres i Buffalo i lördags – och följde upp med sitt sjätte mål för säsongen när de nöp till Vegas Golden Knights med 5-2 i natt.

– Ja, de här matcherna var riktigt lyckade. Särkilt som det gick lite tungt under roadtripen strax innan, säger den unge göteborgaren på telefon från Motown.

Direktskott i mål

Målet i natt var vad som redan kan kallas typiskt Raymond. I ett powerplay i mitten av första perioden befann han sig i nedre delen av vänstra tekningscirkeln, fick en perfekt passning av likaledes glödhete kedjekamraten Tyler Bertuzzi och piskade in ett kvickt direktskott.

– Ja, vi fick igång powerplay ikväll och gjorde ett till i samma läge strax efteråt. Det var där den här matchen avgjordes, fortsätter han.

Man får intrycket att du trivs, och passar, väldigt bra på mindre rink. Håller du med och varför är det i så fall så?

– Nja, jag vet inte. Både och. Egentligen tycker jag nog inte att det är så stor skillnad. Jag spelar på samma sätt som vanligt.

Ödmjuk efter succén

Sammanlagt är den 19-årige göteborgaren uppe i 14 poäng (6+8) och det betyder inte bara att han rycker i toppen av rookisarnas poängliga. Det betyder också att han går upp jämsides med Elias Lindholm på förstaplatsen i svenska poängligan – och att de båda ligger på delad sjätteplats i sammanlagda poängligan (med sex andra, men ändå).

Det verkar dock inte som att de tidiga framgångarna precis stiger honom åt huvudet.

– Det är roligt att det går bra både för laget och för mig, men jag tänker inte så mycket på det där, jag försöker bara spela så bra jag kan, säger han.

Red Wings har ytterligare tre hemmamatcher kommande vecka, mot Edmonton (natten till onsdag), Washington (natten till fredag) och Montreal (natten till söndag).

Det kan vara läge att offra en eller två nätters sömn för någon av de fajterna, för en ny svensk stjärna håller helt uppenbart på att tändas i Detroit.

Lucas Raymond fick jubla på nytt i natt.
Lucas Raymond fick jubla på nytt i natt.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!