Tampa vann suddendrama – game 7 väntar

NEW YORK. Toronto Maple Leafs var SÅ nära att slå ut regerande mästarna och storma vidare i Stanley Cup-slutspelet i natt.

Men i slutet av första övertidsperioden slog Tampas särskilde sudden death-kung Brayden Point till och krossade drömmen – åtminstone tills vidare.

– Det känns oerhört kul och inspirerande att få åka till Toronto och spela Game 7. Det är såna matcher man drömmer om, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 4-3-triumfen.

Det är arton år sedan Toronto Maple Leafs vann en slutspelsserie, men i natt var det i sanning nära.

De hade ledningen med 3-2 i tredje perioden och flera chanser att avgöra även efter den kvittering Tampa fixade i ett kontroversiellt fem-mot-tre-läge – och i den förlängning som följde radade hungriga jakthundar som Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander och John Tavares upp heta lägen.

Men Andrei Vasilevskij höll tätt och 18.04 in i första övertidsperioden dök Lightnings ärrade sudden death-specialist Brayden Point upp framför Jack Campbell och vispade in avgörandet.

– Det här är hans tid. Han är ”Mister Clutch”, konstaterar Victor Hedman när vi når honom efteråt.

Fruktansvärt bittert för Leafs och alla deras fans, förstås. De får visserligen en ny chans i en infernalisk Game 7 hemma i Scotiabank Arena på lördag, men i sådana draman talar historien dessvärre mot de blåvita.

– Fast det som har varit har varit, det kan vi inte göra något åt, säger Matthews med bestämd stämma när han möter media efteråt.

– Nu handlar det bara om nästa match. Det är bara att oss att gå ut och ”put our balls on the line”.

Tampa ser emellertid tid fram emot lördagskvällen de också.

– Ja, det känns oerhört kul och inspirerande att få åka till Toronto och spela Game 7. Det är såna matcher man drömmer om, säger ”Vigge”.

Nämnde Nylander stod för två nya assist i natt.

Tampa har nu tvingat fram en sjunde avgörande match mot Toronto.
Tampa har nu tvingat fram en sjunde avgörande match mot Toronto.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!