Seger för Frölunda efter förlängning mot Färjestad

Av:  Sportbladets textrobot

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Frölunda avgöra den jämna matchen hemma mot Färjestad i SHL. Slutresultatet blev 6-5 (3-2, 2-2, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Karl Henriksson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Det här innebär att Frölunda nu har fyra segrar i följd.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 25 sekunder slog Max Friberg till assisterad av Christian Folin och Simon Edvinsson.

Frölunda ökade ledningen till 2-0 efter 8.47, genom Ryan Lasch framspelad av Joel Lundqvist.

Efter 11.01 i första perioden slog Linus Johansson till, på pass av Victor Ejdsell och Per Åslund och reducerade åt Färjestad.

Frölunda ökade också ledningen till 3-1 efter 15.39, genom Jens Olsson på pass av Jan Mursak.

Färjestads Michael Lindqvist gjorde 3-2 efter 17.59 framspelad av Joakim Nygård och Marcus Nilsson.

Frölunda inledde andra perioden med att göra 4-2 genom Jan Mursak, innan Färjestad svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Marcus Nilsson för framspelad av Michael Lindqvist och Albert Johansson efter 10.15.

I slutminuterna var det dock Frölunda som tog greppet. Joel Lundqvist gjorde matchavgörande 5-4 efter 19.35, på pass av Max Friberg och Filip Johansson. 6.03 in i tredje perioden slog Färjestads Daniel Viksten till framspelad av Joel Nyström och kvitterade för Färjestad. I förlängningen tog det 2.02 innan Frölunda avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Karl Henriksson, på pass av Michael Spacek och Jens Olsson.

Färjestads nya tabellposition är åttonde plats, medan Frölunda är på andra plats.

I nästa omgång har Frölunda Djurgården borta på Hovet, lördag 9 oktober 15.15.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln