”Sända signaler till resten av ligan”

Publicerad 2017-10-06

NEW YORK. De genomlevde rena mardrömssäsongen ifjol. 

Nu tänker Colorado Avalanche revanschera sig.

Det blev New York Rangers varse under en säsongspremiär som slutade med att Gabriel Landeskog satte 4-2 i tom kasse. 

– Vi vill sända signaler till resten av ligan om att vi är ett annat lag i år, så även om det finns mycket att förbättra var det  väldigt skönt att vinna, säger den svenske kaptenen till Sportbladet. 

De uppenbara förbättringarna av truppen är få, så expertisen har varit tämligen enig om att Avalanche  får svårt att följa upp den poängmässigt sämsta säsongen i organisationens historia med något mycket mer övertygande  i år.

Men säsongspremiären mot New York Rangers på Madison Square Garden i natt sa något annat.

Fjolårsjumbon såg kvick och pigg ut, hade bra bett i offensiven och vann till slut alltså med 4-2 . 

– Det var väl med nöd och näppe. Inledningen kändes bra, vi kom ut med energi. Det är fördelen med att ha så många nya, unga spelare som är fräscha och glada i att få spela, säger Gabriel Landeskog när vi träffar honom efteråt.

– Men sedan tycker jag dock att det var sådär. Vi gjorde lägliga mål och Varlamov var grym i kassen men det finns mycket att förbättra.

Den viktigaste uppgiften utförde gästerna emellertid:

De vann.

– Ja, vi som var med ifjol är såklart revanschsugna och vill sända signaler till resten av ligan om att vi är ett annat lag i år så det var väldigt skönt att inleda med en seger.

Mål i tom kasse

”Gabbe” satte alltså själv spiken-i-kistan-kassen i tom bur i slutet och landsmannen Patrick Nemeth – som Colorado hämtade på waivers från Dallas något dygn tidigare – inledde sin karriär i nya laget med en assist. 

– Det kunde lika gärna blivit mål där, han fick iväg ett bra skott som Duchene sedan satte returen på. Han var bra även i övrigt och jag är inte förvånad, jag vet vad Patrick går för, säger kompisen Landeskog.

Zibanejad tvåmålsskytt.

Två mål av Zibanejad

Rangers stod för en,  åtminstone tidvis, hygglig insats, trots förlusten. Framförallt var nye förstecentern Mika Zibanejad bra. Han dammade in de båda målen med ruggiga släggor i slutet av första perioden.

– Jag fick fina passningar, inte minst den från Kevin Shattenkirk på första målet. Att spela med honom är lite som det var att spela med Erik Karlsson i Ottawa. Han tittar inte upp och visar mig inte att han ska passa, plötsligt sitter pucken bara på bladet, säger den 24-årige stockholmaren.

– Det var skönt att få in de där kassarna  och inte behöva tänka på att målnollan ska spräckas. Men det känns tråkigt att vi förlorade. Vi spelade rätt bra och hade bud på mer, inte minst jag själv hade några fina lägen.

Henrik Lundqvist tog 22 av 25 skott och beskrevs av sin coach, Alain Vigneault, som isens bäste spelare – och är hyfsat nöjd själv också.

– Resultatet var ju inte vad vi hade hoppats, men jag tycker vi gjorde mycket bra saker det går att bygga på inför fortsättningen, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se