Omdiskuterade bilderna efter avgörandet

Foto: CMORE
HOCKEY

KARLSKOGA/STOCKHOLM. Karlskoga är klara för SHL-kval mot Rögle efter ett dramatiskt suddenavgörande.

Men efter matchslut dök bilder från tv-sändningen som ser ut att visa hur Karlskoga är sex utespelare på isen vid avgörandet.

– Tydligen missade domarna det, synd för oss, säger AIK:s Jonas Almtorp.

Kvaldramat mellan Karlskoga och AIK hade pågått i drygt fyra perioder när Daniel Wessner hittade till Carl Berglund som avgjorde med ett rappt handledsskott bakom Gaspar Kroselj i AIK-målet.

Målet skickar Karlskoga till SHL-kval och AIK till semester.

Men efter slutsignal dök bilder upp på sociala medier som ifrågasatte om domarna verkligen borde ha godkänt målet. I en kameravinkel från bakom AIK:s mål ser man hur sex Karlskoga-spelare är på isen samtidigt. När Sportbladet i efterhand kollat igenom sekvensen ser man hur Karlskoga går på byte i samband med spelvändningen som sedan leder till målet.

”Inget att göra åt nu”

En spelare i Karlskogas bås gör ett för tidigt byte när den bytande spelaren fortfarande är i mittcirkeln på isen. Ingen av spelarna påverkar dock spelet och målet på något sätt.

Under kvällen och natten blev bilderna en stor snackis på sociala medier. Men bland AIK-spelarna var upprördheten inte särskilt stor direkt efter matchen.

– Domare missar saker, så är det alltid. Det är inget att göra något åt, det har gått för lång tid nu också. Det finns ju situationer som det kunde ha blivit utvisning på också som domarna friade, säger Jonas Almtorp och fortsätter:

– Tydligen missade domarna det, synd för oss. 

Jens Jakobs:

– Det är sånt som händer. Inget att göra något åt och inget vi kan påverka just nu. 

Sportchef Anders Gozzi håller med.

– Tråkigt att det blev så, men det är inget vi kan göra något åt nu.

Sportbladet har varit i kontakt med linjedomaren David Laksola men han vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till domaransvarige Thomas Torsbrink.

Rögle–Karlskoga avgörs i bäst av sju matcher. Första matchen spelas i Ängelholm torsdag 19.15.

ARTIKELN HANDLAR OM