Greg Squires näste spelare att lämna Örebro

Foto: JOHAN BERNSTR M / BILDBYR N
HOCKEY

Örebro Hockey bygger nytt lag inför nästa säsong.

Då kommer inte Greg Squires, 28, finnas med.

– Vi skiljs åt som vänner, säger amerikanen till klubbens hemsida.

Slutspelet i SHL har dragit igång. Men ett lag vars säsong är över är Örebro. Det blev en tolfte plats i tabellen och ett säkrat kontrakt i högstaligan.

Nu har bygget inför nästa säsong dragit igång.

Redan i måndags stod det klart att fem spelare lämnar klubben och i dag lades ytterligare två namn på listan med spelare som försvinner: Peter Andersson och kanadensiske forwarden Lucas Lessio.

En ytterligare som inte kommer finnas med i Örebro nästa säsong är amerikanen Greg Squires. Spelare nummer åtta att lämna.

Det har tidigare ryktats om att Squires skulle förlängs sitt kontrakt, men så blir det alltså inte.

– Båda parter har kommit fram till att gå skilda vägar och jag önskar Greg och hans fina personlighet all lycka till framöver, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Hyllar fansen

Det har blivit två säsonger i Örebro för Greg Squires med 24 respektive 27 poäng. Och Squires är tacksam för sin tid i klubben.

– Jag vill tacka Örebro Hockey så mycket. Jag har fått mina två första SHL-år här i klubben och fått en viktig erfarenhet med mig. Allt kring Örebro Hockey har varit positivt, och är det fortfarande nu när vi skiljs åt som vänner, säger han.

Han är även tydlig med att hylla supportrarna.

– Jag önskar både klubben och fansen, med 14-3 i spetsen, all lycka nästa säsong. Örebro Hockey har Sveriges mest lojala fans och har varit som en extra spelare för oss under min tid i klubben. Jag hoppas att de fortsätter kämpa på och att de ökar i antalet medlemmar. Det är 14-3 verkligen värda! Peace n love!

Manar till lugn

17 spelare, så många stod med utgående kontrakt. Nu har åtta spelare lämnat klubben. Sportchefen Niklas Johansson manar supportrarna till lugn trots att så många lämnat klubben på kort tid.

– Alla supportrar behöver inte vara oroliga. Uppbyggnaden av det nya laget pågår för fullt bakom kulisserna, säger han.

Samtidigt står det klart att en trio förlänger.

Det handlar om de tre veteranerna Johan Wiklander (35 år, sju säsonger), Marcus Weinstock (33 år, sju säsonger) och Kalle Olsson (32 år, fem säsonger). 

ARTIKELN HANDLAR OM