Stjärnans ursäkt: Ångrar mig djupt

Foto: Jay LaPrete / AP TT NYHETSBYR N
Artemij Panarin.
HOCKEY

En video från 2012 där Artemij Panarin kommer med ett olämpligt uttalande har fått spridning igen.

Nu ber NHL-stjärnan om ursäkt.

– Jag ångrar mig djupt, säger Panarin.

Artemij Panarin har varit ett av Chicago Blackhawks stora utropstecken den här säsongen. Den ryske forwarden har stått för 58 poäng (20+38) på 65 matcher och är därmed på god väg mot en liknande poängskörd som han hade i sin rookiesäsong i fjol (77 poäng).

I slutet av december belönades han med ett nytt kontrakt värt sex miljoner dollar per säsong.

Stötande kommentar

Det har varit enkom positiva rubriker kring Panarin hittills.

Men nu är ryssen i blåsväder.

I en video från 2012 där Panarin och hans dåvarande lagkamrat Yaroslav Tuljakov intervjuar varandra, får Panarin frågan vad han ”aldrig skulle kunna göra” och svarar:

– Ha sex med en svart kvinna.

Videoklippet har fått spridning igen de senaste dagarna och blivit så pass uppmärksammat att Chicago Blackhawks tvingats agera.

Ber om ursäkt

Nu kommer både spelaren och klubben med ett uttalande, via Chicago Tribune.

”År 2012 var jag gäst i en rysk tv-show och gjorde olämpliga uttalanden som jag ångrar djupt. Jag inser att uttalandet är stötande och ber om ursäkt”, säger Panarin.

Blackhawks skriver:

”I söndags fick vi kännedom om videon med Panarins framträdande i den ryska tv-showen från 2012. Vi tog omedelbart kontakt med Panarin för att diskutera saken. Hans kommentar i videon representerar inte på något sätt klubbens värderingar. Han har bett om ursäkt och inser allvaret i sitt uttalande”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL