”Funderar på vad som är jävligt fel”

Foto: MAGNUS SANDBERG
HOCKEY

LEKSAND. Femte degraderingen under 2 000-talet.

Leksand åker ur SHL igen och har fortfarande inte överlevt ett negativt kval – på 25 år.

– Man funderar på vad vi gör som är jävligt fel.., säger Martin Jönslars-Eriksson, ordförande i supporterklubben Superstars.

Inte den här gången heller, Leksand…

Den anrika hockeyklubben misslyckades ännu en gång överleva ett negativt kval.

Efter 2–4 i matcher åker Leksand ur SHL för femte gången under 2 000-talet och har fortfarande aldrig vunnit ett negativt kval på 25 år.

”Samtidigt som vi åkt jojo...”

Dessutom kom den här degraderingen mot värsta rivalen Mora, som i stället tar platsen i finrummet.

– Det är ju tungt när vi inte klarar att etablera oss. Samtidigt som vi har åkt jojo mellan serierna har klubbar som Växjö, Örebro, Skellefteå och Malmö lyckats etablera sig. Man funderar ju på vad vi gör som är jävligt fel.., säger Martin Jönslars-Eriksson, ordförande i supporterklubben Superstars, efter det nya misslyckandet.

– Kanske är det pressen spelarna känner att spela i Leksand. Vi har många supportrar, men i så fall har spelarna inte varit rätt förberedda, fortsätter han.

Fortsätter stötta

Men trots att Leksandsfansen upplev en sällan skådad berg-och-dalbana av känslor det senaste decenniet vägrar de att ge upp.

De kommer fortsätta att ge sitt stöd till klubben.

– Jag tror inte att det ens är i närheten att majoriteten ska ge upp. För oss är Leksand större än SHL. Det spelar ingen roll var vi spelar. Vi har ändå jäkligt kul på matcherna, oavsett om det är mot HV 71 eller mot Almtuna, säger Jönslars-Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM