Kvalspel till SHL

Mäktiga vändningen av Rögle: ”Helt galet”

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Rögle har tagit kommandot i SHL-kvalet mot Karlskoga.

Almen Bibic satte punkt för en makalös vändning – och firade med hemmaklacken.

– Hade det varit en annan klubb hade fansen gått hem när det stod 0–2, säger han. 

Det rådde en total scenförändring i det första kvalmötet mellan Rögle och Karlskoga. Allsvenskans poängkung Victor Ejdsell gjorde båda målen när gästerna gick upp till en 2–0-ledning i första perioden. Rögle uppträdde inte alls bra i varken den första eller andra perioden, men i tredje perioden vände allt. 

Sju minuter och 40 sekunder in i tredje perioden stod det plötsligt 4–2 på resultattavlan. När backkämpen Almen Bibic pickade in 5–2 i tom kasse med en och en halv minut kvar åkte han direkt mot hemmaklacken och höjde en näve i skyn.

– Jag ville bara fira med fansen. Det stod 0–2 och jag vet att många kanske hade gått hem om det hade varit någon annan klubb. Men de stod där, drev på och hejade. Det målet tillägnar jag fansen, det var absolut ingenting mot Karlskoga utan det var ett stort tack till fansen som hade tålamod med oss, säger Bibic.

Vad betyder fansen för er?

– Jättemycket, du hörde väl själv när vi fick in 1–2 eller 2–2? Då var det helt galet här inne, det var öronbedövande. De gav sig verkligen inte och gav oss en massa energi. Jag hoppas att så många som möjligt kommer tillbaka. Fansen är helt fantastiska.

”Helt olika saker”

Medan Karlskoga har överraskat både i allsvenskan och kvalspelet har Rögle haft en kämpig SHL-säsong där laget till slut parkerade som nästjumbo. Senast de spelade match var borta mot Luleå den 9 mars, och enligt Bibic är det en förklaring till att det såg ut som det gjorde i två tredjedelar av den här kvalmatchen.

– Jag vill inte stå här och skylla på de två veckorna, men att träna och spela är ändå två helt annorlunda saker. Det känns som att vi kom upp i nivå i tredje perioden, första två perioderna var inte bra. Vi var lite ängsliga, säger han.

Bibic tillägger:

– Vi hade ett jävla lugn i båset, det var inga avslagna klubbor eller en massa skrik. Det var viktigt att gruppen höll tålamodet, speciellt ledarna.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalspel till SHL

Rögle BK

BIK Karlskoga

SHL Svenska hockeyligan