Lundqvist: En sån käftsmäll...

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG. Hemmamatch mot jumbon Leksand och chans till förbättrat självförtroende.

Men efter 1–5-förlusten är Joel Lundqvist helt sänkt.

– Vi kände att vi behövde ta ett steg åt andra hållet, men så kommer det en sån här käftsmäll…

Frölunda var suveräna serieledare under hela hösten och en bit in i januari. Men det stora poängförsprånget till Växjö är sedan länge uppätet, och nu är också HV71 förbi. Ner till Skellefteå på sjätteplatsen skiljer det bara tre poäng.

– Killarna vill mycket, det är viktigt att få fansen att förstå det. Laget jobbar nog hårdare nu än de gjort på hela säsongen, men däremot så jobbar vi i frustration. Spelarna överkämpar, säger Roger Rönnberg. 

1–5 mot Leksand var den största förlusten sedan 2–7 mot Brynäs i den andra omgången. Det var också den åttonde förlusten på 15 matcher under 2017. Ett vansinnigt svagt facit för de regerande mästarna.

– Det är tungt, självklart. Att åka på en sån här smäll, på hemmaplan och allt. Och när vi känner att vi behöver ta ett steg åt andra hållet. Det är klart att det här inte var vad vi ville ha, säger Joel Lundqvist.

Tom lagkapten

Han är ensam kvar i ett tomt omklädningsrum i Frölundaborg. Ögonen är tomma, blicken sänkt. 

– Det går emot oss nu, det är inget att snacka om. Och det har det gjort ett tag. Det är helt klart ett test för laget, se hur vi svarar på detta.

Ny match om 20 timmar, återigen mot Leksand. Kan ni vända på detta?

– Ja, det är små grejor som blir stora självklart. Vi ska spela rakare och lita på varandra. Vi måste bli effektivare. Det är viktigt. 

Seriesegern är långt borta, och i stället riskerar ni att ramla ner ända till sjätte plats. Tittar ni på tabellen?

– Alltså, vi vet ju läget, att det är tajt nu. Sen kommer det än viktigare matcher om några veckor. Det gäller att vi hittar tillbaka dit där vi ska vara. 

ARTIKELN HANDLAR OM