Hjärnskakning för Laine: ”Varit enorm”

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Laine knockades av en jättetackling.

Nu har domen kommit:

– Det är en hjärnskakning, säger Winnipeg Jets coach, Paul Maurice.

Foto: TT

Sex minuter var spelat i den tredje perioden mellan Winnipeg och Buffalo när Jets-forwarden Patrik Laine fick en klockren tackling av Sabres-backen Jake McCabe.

Den finska supertalangen föll raklång med ryggen före på isen och slog i bakhuvudet, han fick sedan ledas av isen och in i omklädningsrummet.

Nu har domen kommit.

Winnipegs coach, Paul Maurice, bekräftar att 18-åringen drabbats av en hjärnskakning, men menar att det inte finns någon prognos på hur länge han blir borta.

”Varit enormt viktig”

Laine har, i sin debutsäsong i NHL, stått för 37 poäng – 21 mål och 16 assist – på 41 matcher, och är därmed målbäst i Winnipeg.

– I sådana här situationer måste hela laget sluta upp. Det är ett stort tomrum och han har varit enormt viktig, säger kedjekamraten Mark Scheifele.

– Uppenbarligen så har han varit enorm för oss. Att göra 21 mål halvvägs in i en säsong är otroligt bra för vilken spelare som helst, men ännu bättre för en 18-åring. Vi hoppas på det bästa, det var skönt att se honom på fötter igen och förhoppningsvis får vi bra nyheter snart, säger lagkamraten Blake Wheeler.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad: