Drömbeskedet: Han vill spela hockey-VM

HOCKEY

Här är positiva beskedet till Tre Kronor.

Oliver Ekman-Larsson, 25, vill komma till VM – om Arizona missar slutspel.

– Ja, det stämmer. Blir kanon, kroppen känns bra jämfört med förra VM, säger han.

Tre Kronor är nu inne en fas där man byter fokus från European Hockey Tour till VM i Köln i vår.

Man är också i en period där förbundskaptenerna ska åka över till Nordamerika för att träffa de svenska spelare vars lag riskerar att missa Stanley Cup.

Landeskog positiv

Som bland annat Colorado med Gabriel Landeskog, som Detroit med Henrik Zetterberg, Gustaf Nyquist, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson, och som Tampa med Victor Hedman och Anton Strålman. Eller kanske Dallas med John Klingberg och exempelvis Arizona med Oliver Ekman-Larsson – stjärnbacken som var med i World Cup-laget i höstas.

Landeskog sade till TV4 i helgen att han var sugen att komma till Köln och VM.

Nu ger Oliver Ekman Larsson samma besked.

– Ja, det stämmer. Jag har inte snackat med Tre Kronor ännu, men kroppen känns bra just nu. Det ser bra ut och kommer bli roligt, säger han.

Nyttigt för lagbygget

För Tre Kronor är tidiga ”ja tack” så oerhört nyttigt för lagbygget. Tidiga positiva besked sprider sig oftast och kan skapa ett drömlag till slut.

Och med Oliver och Gabriel i laget får man en backgeneral och en härförare bland forwards, som man så väl behöver. Oliver ligger tvåa i interna poängligan i Arizona och är en av lagets bättre spelare. Mot Pittsburgh i helgen spelade han 28,35 och hade två assist.

För Tre Kronor är det här ett skönt besked, definitivt efter nästjumbo-platsen i Sweden Hockey Games i helgen.

– Vi har än så länge inte fått något nej tack, förutom från Tobias Enström. Alla vi pratar med vill spela i Tre Kronor. Vi kommer få ett bra lag i Köln, säger Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten.

Foto: Seth Wenig, TT
ARTIKELN HANDLAR OM