”Vill inte förknippas med den typen av tacklingar”

Örebros tredje avstängning på fem matcher

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro har fått sin tredje spelare avstängd på fem matcher.

I måndagens match mot Linköping träffade Marcus Weinstock Jaakko Rissanen med en tackling i huvudet varpå han nu stängs av i fem matcher.

Även Brynäs Jaedon Descheneau stängs av i tre matcher för huvudtackling.

SHL:s disciplinnämnd betonar i domen att Weinstocks tackling bland annat är vårdslös och respektlös, och att all kraft träffar huvudet på Rissanen. Utöver den fem matcher långa avstängningen tvingas Örebrospelaren böta 14 375 kronor.

– Det är rimligt med de regler som finns, säger Örebros tränare Niklas Eriksson till Sportbladet.

”Stort ansvar på spelaren”

För Örebro är det tredje avstängningen på fem matcher. I lördagens match mot HV71 träffade Aaron Irving Martin Thörnberg med en tackling i huvudet i den första perioden. Matchstraff tilldömdes och Irving fick fem matchers avstängning.

Jordan Boucher stängdes av i fem matcher på grund av en crosschecking mot Leksands Mattias Ritola 17 december. Han var tidigare under säsongen avstängd för en huvudtackling.

– Vad vi kommer att göra för att inte hamna i liknande situationer kan jag inte svara på här och nu, däremot ligger ett stort ansvar på den enskilde spelaren, alla spelare känner till regelverket. Vi vill fortsätta spela en intensiv hockey inom lagens råmärke men inte förknippas med den här typen av oschyssta tacklingar, säger Niklas Eriksson.

Brynässpelaren stängs av

Brynäs Jaedon Descheneau anmäldes efter en incident drygt halvvägs in i matchen mot Malmö efter att ha träffat backen Marcus Björk i huvudet. Inget straff delades ut på isen och Björk spelade vidare ett tag, för att sedan utgå i tredje perioden.

I Descheneaus fall stannar avstängningen på tre matcher. Den bedöms att den går att undvika och som vårdslös, men att den träffar i förhållandevis låg kraft. Han får även böta 13 750 kronor.

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM