”Jag tänker inte svara på den”

Efter succéstarten – Ove Molin om att bli kvar som huvudtränare säsongen ut

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Ove Molin fick en drömstart sedan Magnus Sundquist fått sparken.

Men Brynästränaren duckar på frågan om han trots allt kan bli kvar som huvudtränare säsongen ut.

– Jag tänker inte svara på den, men jag har inga ambitioner över huvud taget att sätta mig i en headcoachroll i det här läget, säger Molin. 

Efter fyra raka förluster och bara en seger på de nio senaste matcherna fick Magnus Sundquist i måndags sparken som huvudtränare. Hans assistenter Ove Molin och Mikael Holmqvist fick uppdraget att leda klubben. 

Och duon fick en drömstart med en 5–2-seger mot ett formstarkt Rögle. Lagkaptenen Anton Rödin svarade för hattrick. 

– Ingen är gladare än han, tror jag. Och vi är jätteglada för hans skull, säger Ove Molin. 

”Gör det tillsammans”

Brynäs har varit öppna med att målsättningen är att få in en ny huvudtränare men att det får ta den tid som krävs. Molin är också tydlig med att han inte är huvudtränare.  

– Jag jobbar tillsammans med ”Honken” (Mikael Holmqvist) och Robin (Danielsson, målvaktstränare) Vi har fått uppdraget tills vidare att leda gruppen. Vi gör det verkligen tillsammans och med spelarna tills Brynäs hittar en coach som ska leda Brynäs. 

Vill du inte vara kvar som huvudtränare?

– Jag har mitt uppdrag och det är som talangutvecklare, spelarutvecklare och assisterande coach. Brynäs IF har tydligt deklarerat att man söker efter en headcoach som ska passa för uppdraget.

Det gjorde man även då Tommy Sjödin tog över efter Roger Melin men han blev kvar.

– Ja, jag tänker inte svara på den. Jag har inga ambitioner över huvud taget att sätta mig i en headcoach roll i det här läget. Jag gör exakt det Brynäs vill att jag ska göra tillsammans med ”Honken” och Robin, säger Molin.

Publicerad:

LÄS VIDARE