NHL

Tionde målet för hete Wallmark

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Lucas Wallmark har skarp ammunition i pickadollen i år.

Han styrde in tionde målet för säsongen när Carolina nollade Arizona i natt – och det betyder att han redan nu tangerat fjolårets slutliga notering.

– Ju fler puckar man får in desto mer växer självförtroendet och nu rullar det på bra, säger den 24-årige centern från Umeå till Sportbladet efter 3–0-segern.

Han är inte direkt de stora rubrikernas man, Carolina Hurricanes ende svensk, men sedan början av förra säsongen har han vuxit ut till en av lagets viktigaste kuggar och nu stänker han in mål som en hel Tore Öqvist, för att knyta an till moderklubben Björklöven.

Bara senaste månaden har det blivit sex stycken och sammanlagt är Lucas uppe i tio, vilket alltså motsvarar hela fjolårsskörden. Redan i början av januari.

– Jag tycker det känts bra hela säsongen och nu rullar det på fint, säger han på telefon från hemstaden Raleigh.

– Men det ger sig självt, det där. Ju fler puckar man får in desto mer växer självförtroendet. Likadant är det med att jag får spela mycket, både i powerplay och numerära underlägen. Att coachen visar att han tror på en stärker också självförtroendet.

”Stod och vägde”

Det tionde målet kom alltså i nattens hemmamatch mot Arizona. Efter att ha vunnit en tekning i offensiv zon i slutet av andra perioden hittade han rätt position framför kassen och styrde in ett Dougie Hamilton-skott till 2–0.

– Det var rätt mycket tur där, men det var skönt att se den pucken gå in för det kändes som att matchen stod och vägde i det läget. Vi hann få in ytterligare ett mål innan sista pausen så det var där i slutet av andra det avgjordes.

Wallmark, till vänster.
Wallmark, till vänster.

Ja, Hurricanes vann med 3–0 – och det är en prestation mot ett Arizona som hört till grundseriens verkliga topplag i vinter.

– Verkligen, de har många skickliga spelare, inte minst offensivt, så det här var starkt av oss. Jag tycker nog det var vår bästa insats på ett bra tag. De senaste sex-sju matcherna har vi varit rätt dåliga, fortsätter ”Wally”.

Betyder mycket

En förklaring till uppryckningen kan vara det faktum att veteranen Justin Williams efter ett halvt sabbatsår skrivit på för Hurricanes igen. Inte för att han spelade mot Coyotes, men ändå…

– Ja, bara att han är här och rör sig i katakomberna igen tror jag gav oss mer energi ikväll, konstaterar Lucas.

– Han är en fantastiskt bra person och spelare och det känns väldigt bra att se honom i omklädningsrummet igen. Han kommer betyda mycket för oss framöver.

I bottenmötet mellan Detroit Red Wings och Ottawa Senators i Little Caesars Arena vann de förstnämnda med 3–2 – efter straffavgörande.

Marcus Högberg stod för en ny fin insats i Senators-kassen och stoppade 26 skott.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

25 hetaste spelarna under Trade deadline

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Lucas Wallmark

Carolina Hurricanes