Lindblom: ”Glad att hon tvingade mig”

Av: Anton Johansson

Publicerad:

Oskar Lindbloms, 23, cancerbehandling är över.

En som har betytt mycket det senaste halvåret är flickvännen, Alma Lindqvist.

– Jag är verkligen glad över att hon tvingade mig att gå till doktorn, säger Lindblom till Expressen.

Förra veckan kom det glädjande beskedet. Efter mer än ett halvår av tuffa behandlingar genomgick Oskar Lindblom den sista cancerbehandlingen.

Det var i december som upptäckten gjordes. Den svenske NHL-forwarden hade drabbats av cancersjukdomen Ewings sarcoma, en form av skelettcancer.

”Dragit ett stort lass”

Lindblom hade ont i ett ben och upptäckte en bula. Han trodde att det hade att göra med en smäll från en match. Till slut kollade han upp det det ordentligt, något hans flickvän, Alma Lindqvist, hade stor del i.

– Jag hade drabbats av Ewing's sarcoma och sedan gick allt fort. Jag är verkligen glad över att hon tvingade mig att gå till doktorn. säger han till Expressen.

Lindblom är tacksam för det stöd han har fått under sjukdomstiden, från alla möjliga håll och kanter. I nuläget är dock immunförsvaret inte helt återställt, och han är kvar i Philadelphia.

Samtidigt har Alma Lindqvist kunnat åka tillbaka till Sverige.

– Det har betytt enormt mycket. Min flickvän Alma har dragit ett stort lass, speciellt sedan coronakrisen kom i mars och min familj hemma i Sverige inte kunde komma över längre. Men nu när jag är klar med behandlingen och bor bara tio minuter från sjukhuset, så kunde hon åka hem i helgen. Jag klarar mig själv nu. Kanske åker jag också hem till Sverige senare i sommar, vi får se, säger han.

Siktar på nästa säsong

Nu när Lindblom är klar med behandlingen är det många som hoppas på en comeback på isen – inte minst han själv.

Och han har siktet inställt på att komma tillbaka.

– Att kunna vara tillbaka när nästa säsong börjar, när det nu blir. Jag känner mig i hyfsad form nu, så får jag någon månad till på mig hoppas jag vara redo.

Publicerad:

LÄS VIDARE