Två poäng av Landeskog i nystarten

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Gabriel Landeskog tycks vara i fin högsommarform.

Han stod för såväl det avgörande målet som en assist när Colorado inledde NHL:s nystart med en 3–2-seger mot Minnesota

– Fast jag kände mig rätt ringrostig, säger han till Sportbladet.

Efter fyra månaders absolut stillhet har det plötsligt exploderat av aktivitet i den nordamerikanska hockeyvärlden. Träningsmatch efter träningsmatch avgörs i NHL:s två ”hubstäder” – Toronto och Edmonton – och under onsdagskvällen klev alltså även Colorado Avalanche, en av de stora favoriterna i det stundande Stanley Cup-slutspelet, in på scenen.

Det gick finfint. De vann en tät match mot Minnesota med 3–2 – och kapten Landeskog var i högsta grad inblandad i segern. Först spelade han fram till superstjärnan Nathan MacKinnons 2–1-mål i början av andra perioden, sedan svepte han själv in en retur i ett powerplay i slutakten – och avgjorde därmed tillställningen.

– Jag hittade en puck framför kassen och lyckades få in den och det var väl i och för sig kul, säger den 27-årige stockholmaren när når honom ”bubblan” i Edmonton efteråt.

– Men jag hade ett hattrick i utvisningar också och det vill man helst undvika. Jag kände mig faktiskt rätt ringrostig och tycker nog att jag kan mycket bättre.

Avalanche-kaptenen är dock nöjd med den allmänna intensiteten och skärpan – exceptionellt mycket högre än den brukar vara i träningsmatcher.

– Ja, vi har bara en match på oss att komma igång innan vi ska spela slutspelsmatcher och det märks på alla. Det blev ju till och med lite heta känslor på isen.

Landeskog gjorde två poäng mot Minnesota.
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Landeskog gjorde två poäng mot Minnesota.

Tidigare under kvällen körde Tampa Bay Lightning fullständigt över delstatsrivalen Florida Panthers.

Trots att de saknade både Victor Hedman – som av personliga skäl ansluter till den så kallade bubblan på fredag – och Steven Stakmos vann Bolts med 5-0.

Återigen såg Panthers ryske målvaktsstjärna Sergej Bobrovsky darrig ut, vilket inte lovar gott inför playin-serien mot New York Islanders.

▪▪▪

Alex Ovetjkin verkar inte heller ha legat av sig under det fyra månader långa uppehållet.

Han stod för två fullträffar i Washingtons genrep mot Carolina och jodå - bägge tillkom på direktskott från vänstra tekningscirkeln.

Matchen vann Capitals till slut med 3–2.

▪▪▪

Omstartens första skräll är ett faktum.

Chicago Blackhawks, tolva i västra konferensen, lyckades under natten sopa till ettan och regerande Stanley Cup-mästaren St. Louis med rungande 4-0.

▪▪▪

För Vancouver blev sista testet innan första slutspelsmatchen på fem år inte så lyckat.

De torskade med 4–1 mot Winnipeg - trots att Jacob Markström, helt återställd efter sin skada i februari, spelade utmärkt och stoppade 30 skott. Problemet var främst att Connor Hellebuyck i Jets-kassen var ännu vassare och stoppade 37.

Publicerad:

LÄS VIDARE