Carter Camper om framtiden: ”Frustrerande och hårt”

Uppdaterad 2023-01-14 | Publicerad 2023-01-13

Sedan han kom till Leksand har han varit en av klubbens största stjärnor. 

Men nu är framtiden oviss för Carter Camper, 34, och han medger att han tänker en hel del på vad som ska hända nästa säsong.

– Jag skulle ljuga om jag inte svarade ja på det, säger Leksandsforwarden. 

Följ ämnen

Leksand föll tungt mot ärkerivalen Brynäs, som vann med 5–2. Något som betyder att det nu bara skiljer två poäng mellan lagen.

– Frustrerande, vi hade chanser och spelade hårt, men vi sliter med att poäng just nu. Vi saknar några killar och försöker hitta olika sätt att spela och sätta vår matchplan, säger en besviken Carter Camper. 

Han kom till Dalarna sommaren 2020 och det klickade direkt mellan den högerfattad amerikanen och Leksand. 

Både på och utanför isen. 

Camper svarade för 94 poäng under sina två första år i klubben. 

Även den här säsongen är han med sina 22 poäng med i toppen av den interna poängligan, bara VM-forwarden Oskar Lang har gjort fler. 

Samtidigt har Campers familj med hustru och tre barn också rotat sig i Leksand. 

Men framtiden är oviss. Sportbladet kunde för ett tag sedan berätta att Camper inte fått något nytt kontraktsförslag. Han medger att ovissheten om framtiden har påverkat honom: 

PLUS: Axelsson: Mina betyg på SHL:s sportchefer


Carter Camper i Leksand.

Stänger inga dörrar alls

– Det är frustrerande och hårt. Jag har varit här i tre år, jag har tre barn och de har växt upp här. Jag försöker fundera ut vad som är bäst, inte bara för mig och min karriär utan även för min familj. 

Är det många tankar om din framtid?

– Jag skulle ljuga om jag inte svarade ja på det. Det är livet vi lever, jag har gjort det i nio år i Nordamerika men det är annorlunda för där kan inte skriva på något förrän i juli. Här är det lite annorlunda. Jag har inte behövt tänka på det under 2,5 år, men nu kan det (klubbyte) vara ett alternativ. Jag försöker fundera ut vad som är bäst för hela familjen. 

Är dörren till Leksand stängd? 

– Jag stänger inga dörrar, alla dörrar är öppna för mig. Det är många saker som spelar in: familjen, plats laget, ekonomi och längd på kontraktet. 

Har Leksand stängt någon där för dig?

– Nej, det är i så fall nyheter för mig. Vi har pratat och jag förstår situationen de är i. De har en del beslut de måste ta, säger Carter Camper. 

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!