Mattias Ritola stannar i Leksand

Foto: TT
HOCKEY

NHL-meriterade Mattias Ritola, 30, återvände under förra säsongen hem till Leksand.

Under måndagen bekräftar han att han följer med klubben ner i Hockeyallsvenskan.

– Det har varit en tuff tid sedan vi åkte ur, men jag känner att jag vill vara med och ställa saker och ting till rätta igen, säger han i ett pressmeddelande.

Mattias Ritola kom till Leksand i slutet av januari i år. Han hann med 16 matcher i grundserien, och gjorde fyra poäng i kvalserien mot Mora som slutade med uttåg ur SHL. Nu kommer drömbeskedet för Leksand – Ritola stannar i klubben även nästa säsong.

– Vi är jätteglada för att Mattias stannar, och han är superladdad för att ta Leksands IF tillbaka till SHL, säger Mikael Karlberg, från Leksands sportråd i ett pressmeddelande.

Meriter från NHL och landslaget

Ritola har en lång karriär bakom sig med spel i NHL, AHL, och Tre Kronor. Han kom senast till Leksand från spel i Schweiz, och presenterades som en riktig prestigevärvning. Nu hoppas klubben att han kan vara en viktig pusselbit i vägen tillbaka till SHL.

– Mattias är en vinnarskalle som kommer att visa vägen för våra yngre killar. Att han väljer att stanna hos oss i hockeyallsvenskan betyder jättemycket för oss och vår vision in i framtiden, säger Mikael Karlberg.

Jagad av Brynäs

Men det var inte bara Leksand som var intresserade av att ha Ritola i laget till nästa säsong. Enligt källor till Sportbladet var även SM-finalisterna Brynäs på jakt efter honom. Men Ritola blir alltså trogen klubben han representerade första gången 2005.

– Nu är det bara en sak som gäller – vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksands IF, en plats i SHL, säger han i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM