Brynäs - HV71: SHL-kval 2021

Första orden efter kaosdygnet

Av: 

Hans Abrahamsson

Josip Ladan

HOCKEY

Efter påskhelgens kaos i Brynäs höll de nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman sitt första träningspass med laget inför kommande kvalserie.

Det var en lugn, samlad och tydlig Boumedienne som träffade pressuppbådet efter träningen.

– Det har varit hektiskt. Mycket intryck, säger 43-åringen.

Lördag eftermiddag: Brynäs förlorar den sista matchen i grundserien mot Oskarshamn med 4–3 och kommer att spela kvalserie mot HV71.

Samtidigt hör klubbledningen av sig till Josef Boumedienne i Stockholm med frågan om han vill leda laget från och med den första matchen.

Boumedienne funderar, ringer ett par samtal, funderar lite och tackar sedan ja.

Samtidigt sitter dåvarande huvudtränaren Peter Andersson i spelarbussen på väg tillbaka till Gävle och är helt ovetande om att han kommer få lämna sin post.

Måndag lunch: Josef Boumedienne har precis avslutat sitt första ispass med laget och möter pressuppbådet utanför omklädningsrummet. Han sammanfattar det första dygnet:

– Hektiskt, mycket intryck och många människor att träffa. Hektiskt men inspirerande och roligt. Brynäs tog kontakt på eftermiddagen i lördags och sen gick det fort. Det tog några timmar, samtal och funderingar att bestämma mig. Jag ser vilken bra spelartrupp det är, jag har sett många av dem de senaste åtta åren och vet att det finns mycket kapacitet i det här laget.

Fågan om hur han och Ekman vågar ta över laget i den här situationen tar Boumedienne med ro.

– (skratt) Jag vet inte, man får förtroendet. Det var ett självklart val att fråga Nisse (Ekman), han har väldigt bred erfarenhet, hög kompetens och är en bra ledare sedan tidigare. Vi har pratat om att ta över ett lag ihop även tidigare, vi har känt varandra länge och bollat kring hur det är att vara huvudtränare på elitnivå.

”Förändrar inte jättemycket”

Det står klart efter måndagens pass att Boumedienne och Ekman dras med en del spelarmässiga frågetecken. Vissa är på gång tillbaka i lagträning, medan andra, som exempelvis Patrik Berglund, inte är tillgängliga.

– Jag vet inte så mycket där, mer än att han inte är tillgänglig. Det har varit mycket annat att ta itu med. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte, säger Boumedienne om statusen på Berglund.

Från att inte ha tränat ett elitlag någonsin till att försöka rädda kvar en av svensk hockeys mest anrika klubbar i landets högsta serie kan verka som en övermäktig utmaning.

Boumedienne behåller dock lugnet.

– Vi har varit involverade i hockey hela våra liv och tränat lag på lägre nivå de senaste åtta åren. Det är inte helt främmande för mig att stå på isen, och i slutändan är hockey ganska enkelt, säger han och fortsätter:

– Självklart är det ju en utmaning. Jag tror att jag kan hålla mig lugn och vara strategisk och systematisk i det som behöver göras. Vi får göra bokslut efter matcherna. Målsättningen är inte att förändra jättemycket, utan att prata mycket med killarna och arbeta efter ”bullet points”, säger Brynäs nya tränare.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Brynäs - HV71: SHL-kval 2021

LÄS VIDARE

LEIFBY: Knack, knack. Vem där? Ödet.

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs - HV71: SHL-kval 2021

SHL Svenska hockeyligan

Brynäs IF

Josef Boumedienne