Hedrar Stefan Livs minne – auktionerar ut guldhjälmen

HOCKEY

I dag är det sex år sedan Stefan Liv omkom i en flygolycka.

För att föra hans minne vidare auktioneras nu hans guldhjälm från 2004 ut – och alla pengar går till målvaktens minnesfond.

– Vi ser det som en möjlighet att bidra till Stefans Livs minne och hans minnesfond, säger initiativtagaren Henrik Lilja till Jönköpings-Posten.

Stefan Liv vann tre SM-guld med HV71 under sin karriär. Det första vann han 2004 efter att HV slagit Färjestad med 5–0 i den sjunde avgörande finalmatchen.

Sedan dess har hjälmen som Stefan Liv bar under finalserien har sedan guldet förvarats på idrottsskolan Prolympia i Jönköping, skriv jp.se. I år firar skolan 15-årsjubileum och i dag, på dagen sex år efter att Liv omkommit i en flygolycka, berättar man om att hjälmen kommer att auktioneras ut och att alla pengar oavkortat kommer att gå till Stefan Livs minnesfond.

”För den goda sakens skull”

– Vi har haft den på kontoret men nu kände vi att det var tillfälle att auktionera ut den för den goda sakens skull, säger Henrik Lilja, idrott- och marknadsansvarig på Prolympia.

Auktionen kommer att genomföras på Tradera och startar på lördag 10 september och avslutas 24 september.

– Jag hoppas på att den kommer gå för en bit över 100 000 kronor, men ju mer desto bättre, säger Lilja till Jönköpings-Posten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stefan Liv

HV71