’Tellan’: Gretzky hade problem som tränare

Nypremiär för Hockeystudion

HOCKEY

Äntligen är hockeysäsongen igång på allvar. Och Hockeystudions podd är tillbaka.

I det första avsnittet får Tomas Ros och Hans Abrahamsson sällskap av Mikael Tellqvist.

Den förre stjärnmålvakten är en av få svenska spelare som har haft legendaren Wayne Gretzky som tränare och avslöjar att ”The Great One” hade sina brister i båset.

– Wayne var som alla vet en fantastisk hockeyspelare, men han hade lite problem att vara tränare, berättar ”Tellan”.


Lyssna på podden i spelaren här ovan!

▪▪ Hockeystudion finns även att lyssna på direkt i appar som Acast, iTunes eller andra liknande plattformar.


I lördags drog SHL igång och den här veckan är det dags för Hockeyallsvenskan. En fullmatad hockeysäsong – som utöver de nationella ligorna bland annat innehåller JVM, OS och VM – är därmed inledd.

Ett annat säkert tecken på att säsongen är i full gång är att Hockeystudion gör säsongsdebut.

Och det är med en väldigt meriterad gäst.

Efter närmare 20 säsonger på elitnivå talar det mesta för att karriären nu är över för tidigare djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist, 37.

Foto: TT

”Problem att lära ut saker”

Under tre säsonger i Phoenix hade Tellqvist en viss Wayne Gretzky som tränare. Men som coach blev Nummer 99 inte alls lika framgångsrik som han var som spelare.

– Wayne var som alla vet en fantastisk hockeyspelare, men han hade lite problem att vara tränare och det märktes för att han inte stannade kvar som tränare under någon längre tid. En bra människa, lugn och sansad, men han hade problem att lära ut saker och ting. Ibland blir det så när man är för bra hockeyspelare själv. Då kommer allt så naturligt på isen, säger Tellqvist.

Det blir även en hel del intressant snack med Tellqvist om ett liv efter karriären, där han berättar att en comeback inte är helt utesluten, och vilka fem SHL-målvakter han tror blir viktigast för sina lag samt även vilka två målvakter han tror och hoppas kan kliva upp och spela på en högre nivå.

Vi önskar god lyssning!

ARTIKELN HANDLAR OM