Klart: Alexandre Lavoie till Timrå

Förra säsongens succéspelare Alexandre Lavoie är klar för Timrå.

Klubben bekräftar värvningen på sin hemsida.

– Han är en toppspelare som levererat tidigare i hockeyallsvenskan, säger Timrås sportchef Kent Norberg till Sportbladet.

24-åringen spelade förra säsongen i BIK Karlskoga där han svarade för 52 poäng och snittade strax över en poäng per match.

Succén renderade i en flytt till finska högstaligan och Kalpa, där Lavoie inte gjort lika starkt avtryck. Efter att kanadensaren ryktats återvända till svensk hockey och hockeyallsvenskan står det nu klart att det blir Timrå som vinner dragkampen om poängkungen.

”Åkt på tufffa skador”

– Även om vi inlett säsongen starkt så har vi åkt på tuffa skador på bland annat Lauritzen (Sebastian), Persson (Johan) och Liljendahl (Tobias). Då kände vi att vi behövde göra något och Alex är en toppspelare som levererat tidigare, säger Timrås sportchef Kent Norberg till Sportbladet.

Förutom skadorna är Timrås succéjuniorer Jacob Olofsson och Filip Hållander aktuella för JVM, och det är ännu oklart hur länge klubben får behålla stjärnan Jonathan Dahlén.

Spelar situationen med Dahlén, Olofsson och Hållander in i beslutet att nu plocka in en spetsspelare?

– Ja, visst är det så. Vi känner att det är bättre att göra något nu än i januari. Och Alex har hela tiden varit positiv till att komma hit, så det känns som en väldigt bra lösning.

”Inte spelklar förrän tidigast nästa vecka”

Norberg säger också att klubben nu kommer att jobba för att få den 24-årige kanadensaren spelklart så snabbt som möjligt.

– Men han kommer inte vara spelklar förrän tidigast onsdag nästa vecka, säger Norberg.

Timrå toppar hockeyallsvenskan med 29 poäng på 13 matcher, och har fem poäng ner till AIK som jagar närmast under strecket. Lavoie är Timrås andra tunga värvning under säsong, efter att Jonathan Dahlén återvänt till klubben från NHL-laget Vancouvers organisation.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN