Här är svaren på mystiska siffrorna

SHL reder ut

Karlskrona, 17, Skellefteå, 50 och Linköping 76 – numren skiftar från arena till arena.
Karlskrona, 17, Skellefteå, 50 och Linköping 76 – numren skiftar från arena till arena.

Många har kliat sig i huvudet.

Vad betyder egentligen siffrorna i de olika SHL-lagens mittcirklar?

Här är svaren.

Snackisen under höstens SHL har inte bara handlat om spelet på isen, utan också om vilka siffror som pryder lagens mittcirklar.

Det var huvudsponsorn Nordicbet som kom med idén om att låta varje klubb välja en unik siffra att ha i mittcirkeln, något som Sportbladet skrev om i september.

Klubbarna har varit sparsamma med information och SHL har bara gått ut med att ”siffrorna är hyllningstal inom svensk hockey”, men att svaren skulle avslöjas så småningom.

Talet som förbryllade mest

Och nu är facit här (se faktaruta).

Där framgår det bland annat att Djurgårdens siffra, 16, står för antalet SM-guld (flest av alla), att Frölundas nummer 24 är en hyllning till klubbikonen Niklas Andersson och att Malmö hyllar publiken, den sjunde spelaren, med just nummer 7.

Samtidigt avslöjas det att Skellefteås siffra, 50, har skapat mest huvudbry. De flesta gissade på att siffran stod för att Skellefteå Kraft Arena firar 50 år, vilket den förvisso gör, men i själva verket handlar det om att föreningen har en vision om att 50 procent av A-lagsspelarna ska komma från egna led.

”Glömde strecket i mitten”

Spekulationerna har varit många, Sportbladets expert Hans Abrahamsson hade bland annat tolv av fjorton rätt när han försökte reda ut tänkbara förklaringar, och klubbarna har inte kunnat låta bli att göra sig roliga över siffrorna under hösten.

”Siffran står för slutresultatet i kväll, men vi glömde strecket i mitten bara”, skrev Färjestad på Twitter inför premiären mot Linköping och syftade på talet 51.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!