Sandström om problemen: ”Jag försökte bita ihop”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
HOCKEY

Felix Sandström har missat flera matcher under Brynäs tunga höst.

Nu berättar den 20-årige målvakten om sina problem.

– Den här veckan hoppas jag få besked av läkarna vad vi ska göra, säger Sandström till GD.

Felix Sandström, 20, missade bland annat inledningen av SHL på grund av en inplanerad operation.

Sedan dess har han kommit tillbaka i spel – men haft fortsatta problem och inte spelat sedan han klev av efter första perioden mot Färjestad den 26 oktober.

Nu berättar målvaktstalangen – draftad av Philadelphia Flyers – vad som stört honom och hållit honom borta från spel.

”Jag försökte bita ihop”

– Jag har problem med magen. Vi håller på och försöker hitta en lösning på det nu. Den här veckan hoppas jag få besked av läkarna vad vi ska göra, säger han till Gefle Dagblad.

Sandström berättar att han drabbats av bråck på magmunnen, och att det förmodligen är ärftligt. Han säger att problemen kommer och går.

– Jag försökte bita ihop och köra, men det gick inte. Det är därför jag varit borta den senaste tiden. Jag har gjort en massa undersökningar och det bara snurrar i skallen av allting, därför hockeyn fått vila, säger 20-åringen till Gefle Dagblad.

Tillbaka i laget

I Felix Sandströms frånvaro har Brynäs backat upp genom en korttidsvärvning av Linus Fernström. Men under söndagen tränade Sandström åter med laget.

– Det är bra. Nu blir det konkurrens om platserna, fast jag vet inte när jag är tillbaka i spel. Men det kändes bra att träna idag, säger Sandström.

ARTIKELN HANDLAR OM