Domarkonflikten är löst

Foto: TT
HOCKEY

Ishockeyns domarkonflikt i region öst är löst.

Hockeydistrikten och regionens domarklubbar har enats.

– Samtliga inplanerade matcher och turneringar kan genomföras, säger Thomas af Bjur talesperson för Region öst.

För nästan två veckor sedan kunde Sportbladet skriva om den domarkris som drabbat Region Öst och de fyra distriken Stockholm, Uppland, Södermanland och Gotland, division två och nedåt.

Konflikten handlade om att domarklubben inte ansåg att förbundet tog deras åsikter på allvar. 200 domare gick därför ut i strejk.

– Just nu ser det inte ut som att det kommer finnas några domare alls på några veckor, sa Freddie Rinderud, ordförande i regionsdomarföreningen öst då.

Inga matcher i fara

I dag kom ett pressmeddelande om att konflikten är löst och att det inte kommer vara några problem med domare inför de stundande träningsmatcherna.

– Vi är glada över att ha nått en långsiktig överenskommelse som innebär att samtliga inplanerade matcher och turneringar kan genomföras, säger Thomas af Bjur i pressmeddelandet.

Höjer arvodena

Den nya överenskommelsen träder i kraft med omedelbar verkan och innebär att samarbetsformer och villkor för domarna fastställs skriftligt. Arvoden för domarna försäkringsskydd ska ses över och arvodena höjas med 5 procent.

– Vi har haft en konstruktiv dialog och kommit fram till en gemensam lösning som innebär ökad trygghet för våra medlemmar, säger Freddie Rinderud, ordförande Regionsdomarföreningen Öst och talesperson för domarklubbarnas förhandlingsgrupp i pressmeddelandet.